Hrdina

77%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Přikrášlené létající kung-fu , parádní přehnané souboje, krásně zpracovaná stará Čína. Tato legenda je přibarvená a lehce překombinovaná, ale je to akční jízda s vyšším posláním a hlavně je to celé pastva pro oko. Kostýmy, lokace, interiéry.. vše moc podařené.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
10
Stejně jako v případě Tygr a drak je ta poetičnost strašně zakázková, ale to jsem prostě hodil za hlavu a užil si to, jako si užívám americký blockbuster. A v tomhle případě blockbuster se stylem a atmosférou na rozdávání.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Film má velmi zajímavý příběh, který je u Čínských filmů velká náhoda. Jet Li bojuje skvěle, ostatní mu pěkně sekundují. Akce skvělá a že jí tam je dost. Barevný podtext v každém prostředí jiný a mnohem víc je zde. Jen mi občas pěkně štvalo lítání/skákání postav při boji, není to vyloženě špatné a za chvíli si zvyknete, ale já má raději tu normální osvědčenou akci.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
americké filmy s jet lim sa mi nejak extra nepáčia lebo sú dosť nerealistické (u akčných filmoch to tak nevadí, ale v porovnaní s chanovkami súboje jet liho pôsobia ako päsť na oko). hrdina je úplne z iného súdka, tu má jet liho wire-fu opodstatnenie a je radosť tie nádherné súboje sledovať. i keď sa práve nebojuje je stále sa na čo pozerať, hlavne vďaka výtvarnej stránke filmu, ktorá je jedným slovom úchvatná.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
10
Hrdina je dílem, které svým rozsahem naprosto překonává filmovou tvorbu. Hrdina není obyčejným filmem, ale uměleckým skvostem...
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Nebudu skrývat své zklamání, čekala jsem od snímku víc. Dějství kolem tří atentátníků mi nepřišlo nijak ohromující, při akci plné poletování hrdinové působili jako víly. Povedenější je dramatický konec a barevné provedení v kombinaci s úchvatnou krajinou.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
9.5
Dějiny žádné země nejsou přijímány bez rozporů a téměř žádná historická postava není viděna černobíle. Tudíž je mi úplně jedno, jestli byl sjednotitel Číny despotický maniak, nebo moudrý tatíček lidu. Hrdinu vnímám spíše jako příběh z dob, kdy ještě žil duch starodávných etických kodexů. Bojové scény nejsou samoúčelné rubačky, ale choreograficky nádherně zvládnutý výrazový prostředek, podobně jako tanec. Rozdělení příběhu do tří verzí, odlišených barevným odstínem, nás celou dobu ponechává na vážkách, jak to vlastně bylo. Vše je podkresleno úchvatnými smyčci, herci hrají jako o život, příběh má smysl a dialogy jsou vedeny tak, že neobsahují žádná zbytečná slova. Celým filmem se jako černá nit táhne předurčenost. Všechny postavy mají své místo, svůj úkol který je nadřazen jejich osobním potřebám. Že to zní povědomě propagandisticky? Víte co? Mě to u Hrdiny nevadí. Těch důležitých myšlenek je tam tolik, že celkové vyznění nepokazí ani nějaký ten rudý virus.