Nuda v Brně

73%
Nuda v Brně
Filmová komedie o nečekaném průběhu jedné noci a první sexuální zkušenosti... Podtitul filmu - komedie navzdory osudu - odkazuje k obětem, které musejí na cestě za svým cílem přinést hrdinové příběhu. "Stando, přijeď příští pátek na večeři a můžeš klidně i přespat, kdybys potřeboval." To napsala Olinka Šimáková (K. Holánová) Standovi Pichlíkovi (J. Budař) po roční dopisové známosti. Standa to ani tak nepotřebuje, jako chce. Do toho večera vkládají oba velké naděje, ale oba jsou v intimních vztazích úplní nováčci. Nechají si tedy poradit od zkušenějších. Konečně nastane den tolik očekávaného setkání v Brně a my sledujeme, jak se daří našim hrdinům. Většinou ovšem hůře, než by chtěli... Mezitím potkáme v jiné části Brna tři veselé redaktorky, člena činohry Národní divadlo v Brně Miroslava Norbachera (M. Donutil) či Richarda... Hořká komedie V. Morávka (scénář a režie) a J. Budaře (scénář) získala pět Českých lvů, a to v kategoriích Nejlepší film, režie, scénář, mužský herecký výkon v hlavní roli (J. Budař) a střih. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (Česká televize)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Párkrát už jsem v Brně byl a zas takový nuda to nebyla. Největší problém u mě tkví v tom,že mi snímek nesedl obsahově a to platí i o humoru,který mne nechal zcela chladným. Natočený a zahraný byl totiž jinak docela dobře. PS: Donutil byl opět výborný.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Jeden z nejzdařilejších režijních počinů Vladimíra Morávka (včetně divadelních). Šťastné spojení Budaře jako herce a scénáristy a Morávka jako režiséra, vtipné dialogy, povedený casting hereckých typů (Hloužková, Tomicová, Peková, Loubalová, Liška, Daniel, Pechlát). Přesvědčivá ústřední dvojice (Budař i Holánová jako retardi si to vychutnali), vynikající Jaroslava Pokorná a Miroslav Donutil (taky ho moc nemusím, ale tentokrát nemá chybu). Překonané klišé, že humor zabíjí erotiku - tady byl humor ku prospěchu věci. Dá se vidět i po dvanácti letech; jenom ten soundtrack mohl být bohatší - z desky Uletěl orlovi se dalo vybrat víc kousků.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Za mě vynikající snímek, který je opomíjenou perlou naší kinematografie. Scénář hodný hollywoodských velkofilmů v našem pojetí. Sešla se zde parta opravdu skvělých herců a spousta z nich září i dnes. Parádní výkony, skvělý scénář, těžko hledat chybu.


Dodatečné informace

Původní název:
Nuda v Brně (více)
  • Česká republika Nuda v Brně
  • Česká republika Bored in Brno
  • Česká republika Boredom in Brno
Premiéra v ČR:
22. 4. 2003
Země původu:
Česká republika

Podobné