Ať žijí duchové!

81%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Pramen zdraví z Posázaví člověk hodně dlouho nedostane z hlavy. Neuvěřitelné, že je tomuhle dílku už přes 40 let a ještě pořád dokáže zaujmout nové diváky, kteří na chvilku odloží dětské tablety a pokouší se vžít do příběhu dětí, které chtějí opravit jednu starou zříceninu a narazí na její někdejší obyvatele. No a i já teda dumám, jak se v 70. letech podařilo natočit ty půvabně uvěřitelné scénky se stavařskými trpajzlíky.
bidlobox
3 802 bodů
8
Jeden z nejlepších rodinných filmů, který na Barrandově toho času vznikl. Málokdo si ale uvědomuje, jak velkou zásluhu zde hrají trikaři, kteří odvedli vskutku nevídanou, excelentní práci světových rozměrů. Po place běhají skřítci a stavějí, hrad má novou střechu, Leontýnky a Brtníkovo čáry máry, všechno jsou pohádkové iluze, kterým dopomáhá pramen zdraví z posázaví a hajný, co je lesa pán.
kawa
3 388 bodů
7.5
Slavná pohádková komedie o jednom hradu, pionýrech, žampionech apod. Kamera, vtipné hlášky, písničky. Komická linka drží osu filmu, který je ale spíše souborem scének, než uceleným dějem. Ale stále tento film spolehlivě baví. Z herců vyniká Lipský, Tichánková.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Pěkná hudební pohádka...
nikol125
nikol125
2 781 bodů
8.5
Nádherná česká pohádka!
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Skvělá komedie pro děti i dospělé.
Evah
Evah
2 145 bodů
10
Úžasný film pro celé rodiny, i jako dospělá si film i písničky s chutí pouštím. Krásný vtipný příběh o pár dětech co si chtějí přestavit hrad a najdou tam nadpřirozené postavy, se kterými zažijí krásné dobrodružství. Leontýnka i Dlouhý Janek nebo jak se to jmenoval byli prostě perfektní a samozřejmě i maličký Tomáš Holý.
Jonák
Jonák
1 665 bodů
9
Určitě obstojné 9/10. Super herci (i z dětských řad). Originální a vtipný děj je také samozřejmostí. Ale co mám na filmu uplně nejradši, je hudba. I přesto, že se jedná o první zkušenost z filmovou hudou Jaroslava Uhlíře se dá z klidným srdcem říci, že písničky z tohoto má každý v hlavě a jsou především velmi ikonickou součástí filmu.
lukas
lukas
1 523 bodů
9
Pohádka-film pro děti s jedinečnou poetikou, písničkami, uvěřitelnými dětskými herci a slavnými dospěláky. A baví to děti i po 40 letech od vzniku. Škoda, že dnes je pohádkový žánr u nás tak málo využíván. Ale nedivím se, po komerčním neúspěchu Sedmera krkavců Alice Nellis bych se do toho taky nepouštěl.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
9.5
Jedna z nejkrásnějších hudebních pohádek. Hodně ponaučná. Překrásné písničky, který zná snad každý. Tento film se snad nikdy neokouká. Celkem i slušně provedené, plné triků. Film snad milují všichni děti i dospělý. Skvělé herecké obsazení. Rozhodně doporučuji, kdykoliv :-)