Muž odnikud

76%
Muž odnikud
Plakát traileru
Všichni byli v nesprávné chvíli na nesprávném místě: nejen holčička, jejíž drogově závislá matka u sebe schovala balíček z nevydařeného mafiánského obchodu, ale i gauneři, kteří ji unesli. Dívenka ve svém trudném životě moc dobrých věcí nepoznala a měla jen jednoho kamaráda, osamělého pána vedoucího zastavárnu. Byly ovšem doby, kdy mlčenlivý muž dělal něco úplně jiného, a právě jeho zabijácké dovednosti nabyté letitým tvrdým výcvikem mu nyní pomůžou dívku zachránit. I kdyby kvůli tomu měl zlikvidovat všechny mafiány v širokém okolí. Dravý akční thriller s dech beroucí choreografií a drásavě se stupňujícím napětím se stal divácky nejúspěšnějším korejským filmem loňského roku.



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Dobrý Korejský akční snímek, ale umí i lepší. Tichý lehce mstitelský film s úsporným množstvím slov, který se pomalu rozjíždí a ke konci je dosti přepálený, ale na akci se dobře dívá. Film z prostředí, které se neštítí naprosto ničeho a jeden superhero.. dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Muž, který se nezastaví před ničím a před nikým. A když se podíváme na hlavní dvojici, doslova a do písmene nám to připomene vynikající francouzský snímek 'Leon' (1994). No, není tomu tak. Jihokorejští tvůrci se takovou dvojici možná inspirovali, ale vytvořili zcela odlišný příběh, i když smysl je svým způsobem obdobný. A stejně jako francouzští tvůrci u Leona se i ti jihokorejští trefili přímo do černého. Někdo v tom může vidět i něco jako jihokorejskou verzi snímku '96 hodin' (2008). Vznikl velkolepý thriller nabízející silný příběh a akci v té nejčistší podobě. V první polovině je nejvýraznější dramatizace, ve které se postupně zhmotňuje problematika ve své atmosférické razantnosti, která se bez bázně a hany překlene do akční jízdy s prvotřídní choreografií podpořené nádhernou plynulou kamerou. A co si budeme povídat, v posledních asi dvaceti minutách dojde doslova a do písmene k akční extázi. Na scénáři se určitě pracovalo s hodně velkým nadšením a především zodpovědností pro detail, neb je to ve výsledku hodně znát. Vznikl extrémně poutavý a místy dojemný příběh, což tímto bylo opět potvrzeno, že Jihokorejci něco takového prostě stále umí. Přesvědčiví jsou i herečtí protagonisté, kteří tak tomu také zvedli laťku o něco výš. Jedná se o druhý snímek režiséra Jeong-beoma Leeho, který si také opět napsal scénář, a který tímto potvrdil své vizionářské a tvůrčí kvality.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nebýt všudypřítomného patosu (obzvlášť posledních 10 minut jsem trpěl) tak Muži Odnikud bez problémů napálím i tu čvtrtou hvězdu, protože tenhle korejský Leon by si ji opravdu zasloužil. Nejen za to okudivákalahodící zacházení s jakýmkoliv sečným či řezným nástrojem. 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Muž odnikud (více)
  • Jižní Korea Muž odnikud
  • Jižní Korea Ajeossi
  • Jižní Korea Ajoshi
  • Jižní Korea Ajussi
  • Jižní Korea Bácsi
  • Jižní Korea Čovek niotkuda
  • Jižní Korea El hombre sin pasado
  • Jižní Korea The Man from Nowhere
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
1,26 mil. USD
Tržby:
43,06 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné