Ministr

62%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
F
70%

Problém je bohužel v tom, že mnohé scény jsou třeskutě dialogové a pořád jsem měl pocit, že mi při čtení českých titulků uniká podstatná část atmosféry, kterou mají košaté původní dialogy. Což není kritika překladatele, to je smutná skutečnost u titulkovaných ukecaných filmů.

T
70%

Jste naštvaní na současnou českou politiku? Běžte se podívat na Ministra! Možná budete naštvaní ještě víc, možná vás to vyprovokuje k aktivnímu odporu. S největší pravděpodobností ve vás ale ještě víc posílí pocit, že s něčím takovým, jako je politika, nechcete mít nic společného.

F
60%

Proti obsazení nelze mít větších námitek. Olivier Gourmet je jako ministr civilní a nevolí přehnaná gesta, je spíše umírněný a postavu "prožívá". Pro Michela Blanca v roli jeho poradce platí v podstatě to samé. Právě oni dva utkví v paměti nejdéle. Jejich vztah je načrtnut zcela jasně a postupem příběhu se vyvíjí a po celou dobu diváka zajímá. A tak to má vlastně být.

F
50%

Kvalitní námět sráží scenáristicky a režijně nevyvážené zpracování. I přes silnou výpovědní hodnotu, kterou má dané téma vůči současné době, se obávám, že pro většinu masového publika to bude jen bezmála dvouhodinová nuda.