Sabotage

59%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Spousta lidí nadává na Ayera,že není schopný vypravěč. Já si myslím opak a i v Sabotage mne baví. Jeho režie nepostrádá dobré tempo a výbornou akci.Postava Arnieho je drsňák jak se patří. Dialogy sice občas zaskřípou,ale stále se bavíme o akčním filmu a v něm to není nic neobvyklého.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Máme tu speciální komando ponechajíc si peníze s posledního zásahu na lepší život, ale najednou je někdo jednoho po druhém začne likvidovat. Šablonovitý příběh, hodně podobný snímku ´Poslední z nejlepších´ (1990), si v první polovině ponechává především dramatickou část, aby to od té druhé hbitě přeskočilo do zcela jiné roviny. A tak akčně založení jedinci velkoryse projeví zklamání nad absencí všeho, čeho jsme u Arnieho zvyklý. Ten však tímto filmem hlavně prokázal nebojácnost z dramatických počinů a že se náročnějších rolí vůbec nevyhýbá. Škoda jen, že to tak nezůstalo po celé dějství, protože to dohromady jako celek nějak nefunguje. Takhle to vypadá jakoby se to točilo chronologicky a když byli v polovině, tvůrcům to přestalo bavit a krapet to oživili střelbou a krví. Detektivní příběh se tedy místy ohání nadměrným patosem, což poškozuje věrohodnost všeho, co tu lze vidět. Problém s unesením a zabitím ženy Johna 'Breachera' Whartona se tu zdá být naprosto zbytečným. Jeho závěrečná pomsta přímo v Mexiku tu nemusela být a nic by se nestalo. Snímek je celkově takový zvláštní a podivný, ale dá se na něj zvyknout. Kdyby na tom ještě tvůrci zapracovali, mohlo to mít alespoň o něco větší temnou atmosféru a větší hustotu záhadnosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Drsnější detektivka, která celkem solidně odsejpá a když člověk vidí rozklepaného Worthingtona, tak tuší že to asi prdel nebude. Arnie je fain a jeho tlupa seriálových hvězdiček (výtečný magor Mireille Enos!) mu solidně sekunduje, ale boužel to Skip Woods možná až zbytečně překombinoval. Takže průměrný akčnák s potenciálem na thriller půlroku.6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Docela dobré béčko nadupané hvězdami, kterému poněkud podráží nohy nepříliš věrohodný scénář. Vcelku to ale docela drží pohromadě a směřuje to i k docela nečekanému závěru. Čekal jsem to horší, tedy podle kritik, ale nakonec to pořád kotví v mírném nadprůměru.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Celkově to vypadalo jako by to natočil nějaký laik. Vyhlíželo to lacně, ale příběh mě nadchnul. Drsní hoši, drsné dialogy a vše do sebe hezky zapadalo. Nebýt Arnieho tak bych šel s hodnocením níže.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
ayerovu "end of watch" povazujem za jeden z najlepsich fimov roku a od kombinacie rezisera s arniem som si dost vela sluboval. arnold v najlepsej ulohe od svojho comebacku, akcia je drsna a skvele natocena a kazdy clen jednotky je spravne obsadeny. najvacsi problem je vsak so scenarom. viem si predstavit ze ayer mal na starosti vsetky technicke aspekty filmu (akcia, lingo, realie) a skip woods prisiel s pribehom ktory je prinajlepsom len retardovany...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9.5
Mám rád Arnolda, Ayera, akci a 80-té léta. Tenhle scénář mě je velmi připomněl. Proč tak nízké hodnocení? Nevím. Rozhodně si zaslouží víc. Arnold je boží a závěr ultimátní. Obsazení se sakra povedlo. Hurá za takový film. Jen víc.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Ty vole, je to celkem řežba, ale proč to vypadá tak strašně televizně? To byl šok a ještě větší šok byl, když jsem mrknul na jméno režiséra, nechápu.
krakenvalo
krakenvalo
1 452 bodů
10
Už davam 100% lebo je to moj druhý naj herec na prvom mieste je Sly a ked som videl trailer tak viem že to bude poriadne nabuchana akčná klasika som strašne zvedavi
HNTR
HNTR
1 031 bodů
6
Musím říct, že jsem od od toho filmu čekal dost málo a tak mě to dost překvapilo. Film má zajímavou zápletku a zajímavé obsazení... Chemie mezi postavami je vybudovaná dost dobře. ALE... Závěr filmu celou přípravu docela zkazil a příjde mi ten konec takovej zbytečně smatlanej... Takže mi to docela zkazilo pohled na film... Bohužel, jinak je to fajn.