Bídníci

73%

Komentáře a recenze 57

Dle počtu bodů
karlik4801
1 942 bodů
7
Párkrát vtipné pošťouchnutí, zajímavé scény, zpěv se mi líbil vážně jen chvilkami, takže ty čtyři hvězdy jsou hlavně za Hugha Jackmana a Anne Hathaway. Ale vlastně to není jen těmi herci, celý film mě bavil. Není to taková pochoutka, ale vydržet se to dá se zábavou. A to není muzikál můj žánr. Hlavně počáteční scéna s lodí a vězni ve vodě dokázala navnadit, že jsem prostě chtěl Bídníky za každou cenu mít dokoukané hned.
kendzi
kendzi
1 095 bodů
10
Luxusní film. Herecké obsazení úžasné. Překvapující byl pěvecký talent hlavních postav. Docela zarážející pro mě bylo to, že se Anne Hathaway se kvůli roli nechala ostříhat a dokázala ztvárnit takovou roli.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
7
Perfektní zpěv herců, byla jsem unešená.
Svany
Svany
946 bodů
9
Jako milovník filmovích muzikálů mně tenhle naprosto učaroval svím zpacováním a atmosférou. Jen parkrát se mi stalo, že bych byl naprosto v tranzu a dotranzoval až by film skončil. Obsazení skvělé Hugh Jackmana a Russell Crowe naprosto fenomanální. Rozhodně legenda v tomhle žánru.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
9
Vynikající film, pro mě rozhodně nejlepší ze všech Bídníků, které jsem viděla (1958, 1998, 2012). Nádherná hudba, pěkné písně a vynikající výkony, nejen Hugh a Anne, též Amanda umějí zpívat, rozhodně se mi zamlouval i Russell. Perfektní obsazení, opravdu zasloužený Oscar pro Anne, úplně mi vzala dech. Když zpívá píseň I Dreamed a Dream je to tak emotivní, tak věrohodné až pravdivé, buď maskérka odvedla super skvělý výkon, nebo spíš tohle snad ani nebylo hrané, šlo to přímo z ní, prostě vynikající. Závěrečná scéna, kde se naopak vyšvihl Hugh, též nelze opomenout. Moc jsem si pobrečela :)
Dubínka
577 bodů
5.5
Bohužel velmi průměrný muzikál, který je sice hezky zpracovaný vizuálně, ale obsahová stránka je velkou část celkem nuda. Od začátku dokonce se snad nepromluví jediné slovo a jen se zpívá, což mi po čase už dost lezlo na nervy. Herci jsou sice dost dobří, hlavně Jackman, ovšem víc než 3* ode mne muzikálový Bídníci, kvůli velké nezábavnosti prostě nedostanou. 55%
Jirulka
409 bodů
Slyšela jsem, že se to moc nepovedlo, ale názor si udělám svůj. Jsem na to zvědavá!
mil78
384 bodů
6
Doslovná adaptace klasického muzikálu je občas těžko stavitelným zážitkem díky své monotonnosti. Melodie se často utápí snad až příliš v improvizovaném zpěvu,nicméně herecké výkony a závěr jsou na vysoké úrovni.
kocka-kockova
338 bodů
6.5
Tak celkem dobrý, ale výjimečný? To určitě ne. Měla jsem momenty, kdy jsem se v kině i nudila. Takže se ptám, co na tom vlastně všichni maj?
hejkalka
216 bodů
7.5
Emocionálně silné a netradiční zpracování již notoricky známého tématu. Při mnoha písních mrazí. Herci zpívají, tančí, hrají o život. Je to syrově krásné a přesto, že víte, kam se bude děj ubírat, stejně jste napjatí až do konce. Jeden z mála muzikálu na který se jednou ráda podívám znovu.