Zrudy

75%
Zrudy

Šokující hororové drama Toda Browninga nás zavádí do společnosti skutečných znetvořených a fyzicky deformovaných jedinců, kteří se živí vystupováním v kočovné pouti. Režisér nabízí explicitní pohled na jejich život a denní návyky a formou silného příběhu podává přesvědčivou výpověď o tom, kdo v lidském společenství zastává pozici opravdových zrůd.




Pete69
Pete69
32 233 bodů
7
Rok 1932 a takový šok. Syrové drama z cirkusového prostředí, kde se tehdy neštítili vydělávat na postižených lidech a znetvořených a mentálně postižených chudácích. Je to odvážné, ale i uvěřitelné a šokující. Herecké výkony je těžké posuzovat, protože to většinou nebyli herci a ti kteří byli, hráli dosti divadelně. Tento snímek by měl vidět každý filmový nadšenec.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 530 bodů
8
Je vidět, že třetina chybí. Ale jinak zajímavý a nejen na svou dobu překvapivě odvážný film.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
8
Tak tohle je opravdu vynikající dílo, jakože fakt vyniká. Jak originálními postavami, tak prostředím cirkusu. Můj respekt patří hlavně lidem, kteří se nechali v tomhle filmu zvěčnit a nestyděli se ukázat svá často hrozná postižení světu. Další můj respekt patří tvůrcům, kteří do takové látky vůbec šli. Jde vidět, odkud čerpala jedna ze sérií American Horror Story. Tohle je ale mnohem lepší, i když z toho dýchá svět filmu pro pamětníky (vzhled herců, naivní romantická linie atd.). Rozhodně to ale má co nabídnout. Závěrečné plazení zrůd bahnem bylo fakt hrůzu nahánějící a plno hororů tomu nesahá ani po kolena (mno, i když tady jich dobrá polovina buď kolena neměla nebo je měla proklatě nízko). Naopak humorně vyznělo to, že z kruté cirkusačky udělali slépku, chch.

Dodatečné informace

Původní název:
Freaks (více)
  • Zrudy
  • USA Freaks
  • USA Freaks, la monstrueuse parade
  • USA La parada de los monstruos
  • USA Zrůdy
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,31 mil. USD
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné