
Faerské ostrovy jsou starobylý mikrokosmos plný fascinujících produktů, severské historie, pověstí, 37 slov pro mlhu a ještě více pro fermentaci, prosperujícího rybolovu, nádherných vodopádů, excentrických osobností, rodného jazyka a kulinářského skvostu: KOKS. Jak je možné provozovat špičkovou restauraci na konci světa? Před covidem-19 lidé podnikali obrovské zajížďky, aby se najedli v této restauraci, která podává jídlo pocházející z produkce v okruhu pouhých 500 čtverečních mil, v drsném terénu a kde je subpolární, větrné, vlhké, oblačné a chladné klima s průměrnými teplotami blížícími se bodu mrazu po celý rok, nekonečné světlo v létě a spalující tma celou zimu. V dokumentu Seversky od přírody (Nordic by Nature) se ponoříme do poetické mysli mladého faerského šéfkuchaře Poula Andriase Zisky a pokusíme se najít tradice, historii a osobité starobylé praktiky, které se skrývají za nejodlehlejším zážitkem z luxusního stolování na světě.
Herci a tvůrci 1
Režie:
Dodatečné informace
Původní název:
Michelin Stars II – Nordic By Nature (více)
- Nordic by Nature - Michelin Stars
Michelin Stars II – Nordic By Nature
Premiéra v ČR:
22. 9. 2021
Země původu:
Dánsko
Ocenění:
Žádná ocenění