Souboj seriálů: Mazáci

?
Souboj seriálů: Mazáci
Souboj seriálů: Mazáci

Mazáci s podtitulem Příběhy pro starší a pokročilé detektivy vypráví o tom, jak to dopadne, když se sejdou tři penzisté a začnou řešit složitý případ. Trojice zralých mužů si zpestřuje všední život v malebném městečku Klášterec tím, že řeší detektivní případy, ale protože se v Klášterci většinou nic neděje, vidí často záhadu i tam, kde by ji nikdo jiný nehledal.

Mazáky bývají obvykle nazýváni muži, kteří už mají něco za sebou, jejichž život už si dokázal vydobýt své místo na slunci a nemusejí se za každou cenu otočit za hezkou děvou, neboť už si dokáží leccos představit bez toho, aby museli nevhodně okounět, nebo dokonce snad žadonit. Jsou to chlapíci, kteří dokáží leccos vyřešit zkratkou bez zbytečných řečí a udržují si nadhled i v případě, kdy ho ostatní ztrácejí. Příběhy Mazáků jsou směsí napětí, překvapení, humoru a pohledů na obyčejný život s patřičným nadhledem a z nezvyklého úhlu.

V první epizodě s názvem Případ Veliký se vydají po stopě zmizelého zeťáka a při tom odhalí pachatele závažného trestného činu. Ztracený zeť našeho hostinského, není nikde k nalezení a dokonce hrozí nebezpečí, že se namočil do vykrádačky místního klenotnictví, kterou vyšetřuje policie. A mazáci ho rozhodně nemohou nechat na holičkách, vždyť od toho tu přece jsou, aby případ vyšetřili a zetě pana hostinského z toho vysekali, když už si dcera vzala takového ňoumu!

Pustí se do pátrání s vervou jim vlastní, využijí při tom nejenom zkušenosti bývalého policisty, ale také talent bývalého herce, který je dostane až do klášterského podsvětí, kde je první dámou roztomilá bordelmamá, dnes již na odpočinku. Procházíme řadou zvratů i humorných situací, ale Mazáci se nenechají zahanbit. Vše jde podle jejich scénáře a dopadne to tak, jak si předsevzali.

Mazáci navazují na seriálovou tradici dobrého českého humoru a mají ambici pobavit a potěšit diváky, stejně jako dodat trochu toho napětí do českých rodin. Celý dojem z „Mazáků“ dokresluje kolorit výtvarně hezkého a uzavřeného maloměsta Poličky.

(zdroj: ČT)




Dodatečné informace

Původní název:
Souboj seriálů: Mazáci (více)
  • Česká republika Souboj seriálů: Mazáci
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění