Lara Croft - Tomb Raider

62%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
naineko
naineko
1 538 bodů
7
Ale jo. Efekty jsou, jaké jsou.. Skoronekonečné zásobníky a i odložené zbraně zpět v pouzdrech.. Obsazení fajn, část herců/postav kožených.. Rimmer jako bonus.. Scénář trochu rozsekaný, ale tehdy to tak bývavalo.. Nějak to prostě funguje.. i po těch letech. Možná díky tomu, že těmi úlety poměrně trefně kopíruje estetiku hry?
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Ještě, že to Jolieové v roli tak sekne, jinak by to bylo za dvě hvězdy xD. Lara Croft - Tomb Raider je totiž tak stupidní jízda, až se dá říct, že je to dobré. Mně rozhodně pomohlo, že jsem do toho šel s extrémně nízkými očekáváními, takže jsem nebyl zklamaný, ale nakonec se mi to i docela líbilo. Hlavní problém tkví v tom, že ten děj je fakt hloupý. Už jen když si člověk uvědomí, že kdyby Lara seděla na zadku, svět by vůbec nevešel v ohrožení... Obecně celá první půlhodina je tak plná bizarních náhod a naprosto šíleným Lařiných omylů v úsudku, až to vyznívá mírně parodicky. Pro děj se na Laru Croft ale asi nikdo dívat nebude, a ve zbytku je film opravdu povedený. Je řádně dobrodružný, lokace jsou zajímavé a sledovat hrdinku při akci je příjemnou potěchu pro oko. Ten dech dobrodružství ze snímku opravdu cítit jde, takže pro mě svůj úkol splnil. Jelikož už se dnes takové filmy netočí, byla by věčná škoda Laru nezhlédnout a já ji proto rozhodně všem doporučuji.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
6
Na poměry filmů podle her nadprůměrně povedené, ale srovnání s žánrovou klasikou nesnese.
Medúska
Medúska
947 bodů
8
Další film podle počítačové hry. Myslím, že natočený i zahraný dobře.
myllyn
myllyn
885 bodů
6.5
První film s nejznámější prsatou představitelkou akčních videoher Larou Croft. Angelina s copy a vycpanými ňadry ve zpomalených záběrech úplně nenadchla ale přesto se tento film dočkal pokračování s podtitulem Kolébka života, kde se děj přesunul do Afriky.
PRINC180
PRINC180
817 bodů
4
Umělá Angelina Jolie čekal jsem lepší film.
Memento
175 bodů
8.5
Tomb Raider, má první zakoupená počítačová hra. Bavilo mě byť jen číst návody na internetu (když jsem se zasekla u neřešitelné hádanky). Láska na celý život... každá holčička chtěla být princeznou, já chtěla být vždy Larou Croft. :) Filmový příběh byl sice občas až úsměvný, své kouzlo ale rozhodně má (a bude mít).
marek-novotny
31 bodů
6
poměrně zajímavá alternativa ke hře. Zajímavá nápadem provedení už tak zázračné není. Nicméně, pořád je to jedna z prvních filmů podle herní předlohy a pokud vezmu v potaz filmy dle herní předlohy po roce 2000 je to docela slušný průměr.