Ohnivá sedla

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Jeden povedený vtip na dalších deset špatných,tak nějak by se dala vyjádřit kvalita této westernové komedie. Mel Brooks je dle mého názoru až příliš nadhodnocený režisér,který si to snad ani nezaslouží. Tímto nechci ovšem shazovat kvalitu Mela,kterou možná má,ale já jí nevidím.
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Ve své době jistě přelomová komedie zásluhou zcela nového stylu parodování a dříve vetovaného vulgárního humoru, dnes už jen poněkud trapná slátanina zesměšňující základní westernové motivy a očividně poukazující na rasovou problematiku. Komické situace tu "bohužel" nabývají nevídaných rozměrů, když vedle sebe stojí vtipy naprosto geniální (šachy, ku-klux-klan), povedené (fazole), trapné i vyloženě ubohé (prvních 20 minut jsem docela trpěl). Těch 55% je vysloveně s krvavýma ušima, od Mela Brookse jsem rozhodně čekal víc
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
jedna z najúspešnejších paródií mela brooksa je pre mňa dosť veľkou záhadou. buď mali ľudia v 70. rokoch úplne iný zmysel pre humor, alebo som to totálne nepochopil. vtipov je tu dosť málo, väčšina ich je nudná a celé to je akési o ničom. jednoducho nuda.