Čert ví proč

62%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Rozhodně jedna z těch lepších pohádek natočených po roce 1990. Snímek má velmi dobré kulisy a exteriéry. I herci jsou velmi dobře vybrání a mihnou se zde velmi zajímavé postavičky viz. čert v podání Jakuba Koháka. S hodnocením jdu níž,protože jsem přece jen milovník starších kousků jako s Čerty nejsou žerty a tento film prostě nedosahuje takových kvalit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Dobře obsazená avšak průměrná celovečerní pohádka. Čerti jsou podaření, hlavní mladá dvojicenje však neslaná nemastná. Příběh sám o sobě také není nic extra a je natahován nadbytečnými dialogy a scénami. Pohádku jsem zkusil podruhé a mám z ní stejny dojem, jako před lety.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Kde jsou ty časy milých, přirozených pohádek. Tohle rozhodně nefunguje. Bohužel. Samozřejmě pořád lepší než Troška.
Fingon
16 886 bodů
8
Brutus!
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Pár velice zábavných epizodek (v čele s géniem čeké idiocie Pavlem Liškou), jako celek bohužel velice neuspokojivé. Nádherná výprava, kamera jako z Výletu, mladicky roztomilá Iva Janžurová..atd atd. Můžu tu udělat nekonečný výčet, ale stejně se nakonec dostanu jen k tomu, že Čert ví proč nemá ani trochu slušně stavěný scénář... A tak Roman Vávra prochází chvalitebně pouze jako režisér.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4
Čert ví, proč se u nás točí takové pohádky, o které děti moc nestojí. Asi hlavně proto, aby měla Česká televize co vysílat! Scénář, který je alfou a omegou každé nejen pohádky, ale každého filmu, velice slabý. Scény z pekla naprosto trapné. Celkově podprůměr.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Tak tahle pohádka mě naprosto uchvátila svou originalitou. Je to úplně něco jiného, kdy dokáže být i hloupý čert, Iva Janžurová je tu stará bylinkářka a všechno dotvrzují role Evy Holubové a Jiřího Lábuse. Mám tuto pohádku opravdu ráda.
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Solidní pohádka v trochu drsnějším stylu co zamrzí je fakt že se nedblo na trochu silnější příěh a chytlavější tempo ale co naopak překvapý jsou zpracování a atmsoféra a taky herecké výkony které jsou skvělé a celkově i například
  • hudba
  • herci
  • atmosféra
  • příběh
  • pomalejší tempo
nikol125
nikol125
2 781 bodů
7.5
Není to jedna z mých nejoblíbenějších, ale má v sobě takové kouzlo, díky němuž mě tato pohádka stále baví.
miza
miza
2 336 bodů
7
Tato pohádka je velice krásná a jak je zde již napsáno na konci je perlička a píseň od skvělé folkové zpěvačky která tu již mezi námi není.Je to počest Zuzaně Navarové.Díky.