Slepičí úlet

73%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Kdyby všechny animované snímky byly aspoň tak z půlky dobré jak Slepičí úlet,tak bych byl radostí bez sebe. Tento animák je totiž nesmírně vtipný,ale i inteligentní se spoustou bláznivých nápadů. Plastelínová animace vypadá prostě dobře a originální dabing je prostě mňamka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
8
Nemám rád tyhle modelínové filmy. Tenhle mě ale překvapil. Děj byl dobrý, scény vtipné a celkem dobrá atmosféra. A to jsem čekal trhavé pohyby a trapný humor - holt předsudky.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Tak tohle je zábava přesně pro mě. Přímočarý příběh, který se opravdu vydatně opírá o parodování schémat vězeňských filmů a citace slavných děl napříč různými žánry (dvě scény z druhého Indiana Jonese už nikdo tak vtipně nenapodobí), ale sám o sobě je originální a živelný, zdobí ho úderné hlášky a dokonale ždíme vypravěčskou energii už jen z toho, že hlavními polidštěnými hrdiny jsou v reálu dutohlavé slepice. Nehorázně geniální jsou navíc i střih, kamerové jízdy nad i skrze tábor "smrti" a promakaná vizuální prezentace záporáků s důrazem na nasvícení a prolínání jejich výstupu se symbolickými dramatickými prvky (např. záře a údery blesku). Není to sice tak zábavné, kreativní a hutné jako nejlepší pixarovky (hlavně taktéž vězeňská trojka Toy Story), ale je to zkrátka nádherná modelínová pocta filmovému dobrodružství od tvůrců, kteří mu rozumějí a umí v něm vysloveně létat.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Studio Aardman specializující se na tvorbu stop-motion animovaných filmů nejspíš není třeba představovat, mezi ikonické postavy tohoto studia patří kromě ovečky Shaun především Wallace a Gromit, kteří se nejdříve stali hrdiny mnoha krátkých filmů jako Cesta na měsíc čiO chloupek a časem se též stali hrdiny celovečerního filmu s názvem Prokletí kralíkodlaka, který vznikl ve spolupráci s DreamWorks Animation. Prvním celovečerním filmem studia Aardman byl ovšem jiný film a i v něm měli prsty Dreamworks Animation. Ano, jde o Slepičí úlet, který je dodnes oblíbenou záležitostí a měl by se po více než 20 letech brzy dočkat pokračování. Těžko říct, co může dvojka nabídnout, jisté ovšem je, že první film i po více než 20 letech velmi dobře funguje. S lehkou nadsázkou by se dalo říct, že je Slepičí úlet jedním z nejslavnějších filmů o koncentračních táborech. Sám tvůrce filmu Nick Park označil Slepičí úlet za parodii filmu Velký útěk (a nekončí se jen u něj), legendární film se Stevem McQueenem v hlavní roli, kde se několik členů spojeneckých armád pokouší dostat z nacistického vězeňského tábora. Vědět o existenci Velkého útěku ovšem není u Slepičího úletu důležité. I bez toho totiž Slepičí úlet funguje jako skutečně chytrý animák, kde je plastelínová stop-animace naprosto vynikající a všem těm slepicím divák snadno začne přát, aby od těch zlých lidí utekli co nejdál. Soundtrack dvojice Harry Gregson-Williams/John Powell je též výtečný a v jistých momentech připomene právě ideální soundtrack pro válečný film. Slepičí úlet ve finále dokáže fungovat jako rodinný film, přičemž dospělí mají mnohem více k objevování v rámci tohoto filmu. Různé vtipné gagy a dost chytrých nápadů. Chvílemi se sice ukazuje, že šlo ze Slepičího úletu vytáhnout ještě víc, přesto jde pořád o velmi povedenou záležitost, která má navíc vydařené hlasové obsazení (Mel Gibson bude druhému filmu chybět) a patří mezi to nejlepší, co Aardman vytvořil. Na většinu kraťasů s Wallacem a Gromitem ovšem pořád Slepičí úlet nemá.....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Parádní komedie o velice inteligentních slepicích. Velmi povedené, vtipné a nenudící.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Slepačia šialenosť od tvorcu ,ktorý ma sprevádzal celým mojím detstvom rozprávkami ako Ovečka Shaun ,Timmy ,alebo Wallace a Gromit. Čo mi pripomína ,že som už dlho nevidel ,žiadny plastelínový film ,mal by som to napraviť. Ak hľadáte niečo ,čo je presne uprostred medzi serióznosťou a komédiou ,práve ste našli zlatú baňu. 80% - Stále mám radšej Wallaca a Gromita ,na môj vkus bol lietajúci kurník až moc.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 015 bodů
10
Výborný animovaný film podle skvělého, velice propracovaného scénáře. Dokonalá záležitost! Úžasné hlášky! Např. : Pan Tweedy: "Slepice kladou odpor." - Paní Tweedyová: "Hloupost, slepice kladou vejce." Nebo : Pipka: "Ó, před očima mi proběhl snad celý život... Ten byl ale nudný!" Moc povedená animovaná pohádka o slepicích, které chtějí uletět z kurníku, jelikož přišly o kamarádku. Nemá to chybu! Nick Park a jeho plastelíňáci nikdy nezklamou!!
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Nádherně uplácaná pohádka Nicka Parka který ví jak celkem pobavit ale vše krom zpracování na vás působí celekm průměrně ale velká práce je na tom znát a podobný ch filmů opravdu moc není takže proč ne. Mimochodem doporučuju na DVD pokud vás zajímájí výroba filmů schlídnout jak se film dělal a jak dlouho nebudete litovat.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
5
Kravina,ale občas pobaví...