Bůh masakru

71%
Bůh masakru
Plakát traileru

Rvačka dvou dětí na hřišti. Nateklé rty, vyražené zuby… Rodiče „oběti“ pozvali na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti.

Jedna z nejhranějších současných francouzských dramatiček Yasmina Reza se spojila se světoznámým režisérem Romanem Polanskim, aby svou hru převedla na stříbrné plátno. Snímek, který zahajoval filmový festival v Benátkách 2011, natočil Polanski půl roku po propuštění z domácího vězení ve Švýcarsku.




Recenze: Bůh masakru

Kinobox.cz
80%

Scénář je adaptací divadelní hry a film stojí převážně právě na dialozích. Za celých osmdesát minut se snad jednou na několik málo vteřin objeví scéna, kde nikdo nemluví. Nudit se ale i přesto rozhodně nebudete.


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
Z Carnage jde každou vteřinou cítit,že se jedná o divadelní hru. Někomu to může vadit,ale mne rozhodně ne. Vynikající herecké obsazení a výborně napsané dialogy dělají z tohoto snímku mimořádnou podívanou u které se divák nebude ani chvíli nudit. Polanski se zde ukázal ve slušné formě a já jen uznale tleskám. PS: Navíc zde hraje můj oblíbenec John C. Reilly a opět dokázal,že je to herec mnoha tváří,který si zaslouží více velkých hereckých příležitostí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
10
Komorní drama o schůzce dvou rodičovských párů jednajících o svých synech, kteří se někde poprali. Dramatizace pro čtyři herce ukazující kam až takové jednání může zajít. Najevo vyjdou takové věci, že si náhle jeden druhému nemají co vyčítat. Roman Polanski tentokrát zvolil pro něj takřka neobvyklé téma a to s hvězdným obsazením. Pro všechny to byla ohromná výzva, která se povedla a která zanechává hluboký dojem. Herecký koncert pro všechny zúčastněné, vše výborně zrežírované. Snímek má na svůj žánr delší stopáž, ale ta plyne jako voda. Syrový realismus, břitký humor a kritika společnosti je hlavní devizou tohoto snímku, který je k zamyšlení a snad i k poučení.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Pěkné divadelní představení, jak píší v komentářích i ostatní. Líbila se i proměna všech aktérů v průběhu času, jediný konstantní zůstala postava, kterou ztvárnil Christoph Waltz a přitom se mi nejvíc líbil.. Ženy hysterické, citově labilní, pánové v klidu, občas s nějakým tím cholerickým výstupem. Celkem ze života, jen tam chyběla na konci nějaká ta rána, která by v tak vypjaté situaci, kdy si vzájemně sprostě uráželi děti pravděpodobně v reálu přišla. :)

Dodatečné informace

Původní název:
Carnage (více)
  • Francie Bůh masakru
  • Francie Carnage
  • Francie Der Gott des Gemetzels
  • Francie Un dios salvaje
Premiéra v ČR:
26. 1. 2012
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie, Německo, Polsko, Španělsko, NSR
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
30,72 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bůh masakru je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch