Oliver Twist

69%
Oliver Twist
Plakát traileru

19. století, Londýn. Oliver Twist osiřel v raném věku a nyní musí žít v chudobinci, který řídí odporný pan Bumble. Již tak skromné denní příděly chlapců jsou jeho zásluhou ještě tenčí. Zoufalý, přesto však rozhodnutý, Oliver uprchne a splyne s davy v ulicích Londýna. Nemá v kapse ani penny, je sám. Fagin, šéf místních malých kapsářů, ho však vláká do světa zločinu. Oliverova záchrana od laskavého pana Brownlowa je pouze začátkem řady dobrodružství, která jsou příslibem lepšího života. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Opravdu milé překvapení. Nenapadlo by mě, že se to natolik povede. Takový příjemný film pro každého, ovšem míněno veskrze v dobrém. To je docela vzácné, zvlášť na film o dětech. Polanski holt věděl, co dělá. Není to nijak významný nebo důležitý film, ale čas u něj strávený je docela příjemný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zmatený Barney "Twist" Clark pobíhá křížem krážem Barrandovem a příhody, které zažívá, jsou (až na pár vyjímek) strašlivě nudné. Na vině možná bude už ta předloha (nečetl jsem), u které by ale mohla být zase plusem temnější atmosféra. Ta mi tady totiž chyběla (ikdyž se to chvílem temně tvářit snaží..). Suma sumárum vylezl z toho nejslabší Polanski, co jsem zatím viděl. 5.5/10
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6.5
Pro toho, kdo stejně jako já nemá páru o čem toto Dickensovo dílo je, bude snímek Oliver Twist dozajista zajímavý. Mě dokonce navnadil k přečtení knihy. Ačkoli hlavní hrdina postrádá charakter a moc toho nenadělá, výsledek překvapivě nenudí. Mírně zarážející je konec, ten k rodinnému filmu nepatří.

Dodatečné informace

Původní název:
Oliver Twist (více)
  • Velká Británie Oliver Twist
  • Velká Británie Oliveris Tvistas
  • Velká Británie Olivers Tvists
  • Velká Británie Oliver Tvist
  • Velká Británie Twist Olivér
  • Velká Británie Оливер Твист
  • Velká Británie Оливър Туист
Premiéra v ČR:
29. 9. 2005
Distributor:
SPI
Země původu:
Velká Británie, Francie, Itálie, Česká republika, Česká republika
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
42,58 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné