Postava k podpírání

74%

Články 3

Herec Milan Šimáček vzpomíná na slavné režiséry
Téma25. 9. 2018
Herec Milan Šimáček vzpomíná na slavné režiséry

Ve věku 56 let zemřel v úterý český herec Milan Šimáček, který hrál například ve filmech Tankový prapor a Černí baroni na začátku devadesátých let. Postavou dvoumetrový patriot Prahy napsal i pro kinobox.cz pár článků. Dnes bychom jeden z nich rádi vzpomněli, kdy on sám vzpomíná na filmová setkání a skládá poctu kolegům, režisérům, kteří odešli též z našeho světa.

9. týden-kinopremiéry: Ave, Caesar! Ave, Polednice! Ave, Kmotr!
Filmy4. 3. 2016
9. týden-kinopremiéry: Ave, Caesar! Ave, Polednice! Ave, Kmotr!

Již od včerejška promítají tuzemská kina nebývalé množství novinek, restaurovaných filmů a jednu obnovenou premiéru oscarové klasiky. Jsou tu noví Coeni, tuzemské námluvy s hororovým žánrem, povedený animák, italská kriminálka, francouzská komedie, kultovní filmy Pavla Juráčka nebo první díl Kmotra (1972). Je z čeho vybírat!

Postel - výjimečná, ale stále utajená
Téma16. 7. 2010
Postel - výjimečná, ale stále utajená

Ačkoliv se jedná o jeden z nejpozoruhodnějších českých filmů posledních dvaceti let, málokdo ho viděl. Postel režiséra Oskara Reifa, černobílou obrazem a černou humorem, totiž provází výrazná nepřízeň osudu. Naposledy minulý týden. Česká televize uvedla tento snímek po jedenácti letech (sic!), ovšem naprosto v nesmyslném čase během konání karlovarského festivalu. Kdo chce tuto širokoúhlou perlu vidět, má šanci - navíc na plátně - na Letní filmové škole v Uherském Hradišti 31. července 2010.