Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných

77%
Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných
Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných je americká dokumentární minisérie věnovaná vzestupu nacismu a jeho vůdce Adlofa Hitlera před druhou světovou válkou, jeho podobě v průběhu války a následnému pádu, který vyvrcholil, rozsáhlým soudním procesem.




Pasadenka
Pasadenka
1 229 bodů
7
Mě ty dokumenty z druhé světové obecně moc nebaví. Jako samotná válka a odkazy na ní. Je toho jednoduše moc a všichni pořád jen hitlerují, nebo náckují a mě to leze krkem. Proto mě tento seriál mile překvapil, jak byl celkem slušně natočen. I když to provázání s poválečnými procesy bylo hodně slabé a Netflix opět dojel na svou snahu o budování poutavých příběhu, které by byly realitou, tak základní informace a obrázky, stejně, jako průběh předválečného až poválečného německa byl hezky zpracovány.

Nakolik však o toto téma nemám nějak valný zájem, tak netuším, jak moc je tato série banální. Oproti jiným Netflix dokumentům a sériím je však tato o něco opravdovější (co nejspíš bude i tím, že zde 3 hodiny neřešíme jednoho násilníka, nebo slídiče).
Pa3ck24
Pa3ck24
3 bodů
2
Tento dokumentárny seriál chce odovzdať silné posolstvo, ale pri tom ohýba históriu. V niektorých momentoch až klame Technicky je to krásne spracovaný materiál, ale z historického hľadiska je to odpad
  • Technické spracovanie
  • mnoho historických faktov je prekrútených

Dodatečné informace

Původní název:
Hitler and the Nazis: Evil on Trial (více)
  • USA Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných
  • USA Hitler and the Nazis: Evil on Trial
Premiéra v ČR:
5. 6. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch