Here

AI
73%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Články 2

Umělá inteligence mění kinematografii. Putin díky ní v drzé polské novince nosí plíny
Téma18. 5. 2024
Umělá inteligence mění kinematografii. Putin díky ní v drzé polské novince nosí plíny

Stále konkrétnější zázraky umělé inteligence máme všichni bezplatně na dosah třeba díky aplikaci ChatGPT a bylo by bláhové domnívat se, že kinematografie je proti vábení technologického futurismu imunní. Lidská kreativita se stále nedá kompletně nahradit a tvůrci ve strachu z úbytku pracovních míst proti užívání AI zbrojí. Až na to, že se ji zároveň učí tajně i vychytrale používat. Mela se strhla po nedávných premiérách hororu Late Night With the Devil a akčního dramatu Občanská válka (Civil War), které si neodpustily umělou inteligencí generované záběry či plakáty. Probíhající festival v Cannes možná podepíše ortel nad evropskou branží dabingu a výroby titulků díky modernímu AI překladači. Zde nabízený polský snímek Putin pro změnu predikuje, že minimálně živí komparzisté už brzy nebudou zapotřebí.

Robert Zemeckis chce navázat na Forresta Gumpa. Nechybí Tom Hanks i skvělé ohlasy
Filmy4. 4. 2024
Robert Zemeckis chce navázat na Forresta Gumpa. Nechybí Tom Hanks i skvělé ohlasy

Slavný režisér Robert Zemeckis za měsíc oslaví 73. narozeniny, do důchodu se ale zřejmě nechystá. V posledních letech však za projekty jako Čarodějnice (The Witches) či Vítejte v Marwenu (Welcome to Marwen) mnoho slávy ani fanouškovských bodů nezískal a poslední pohádka Pinocchio mu dokonce vynesla dvě nominace na Zlaté maliny. Nešťastnou sérii může zlomit už letos v listopadu a samozřejmě u toho nebude chybět ani Tom Hanks.