Kinds of Kindness

AI
71%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Články 2

Hvězda marvelovek se představuje jako mladý Trump. První fotky lákají na provokativní film
Filmy17. 4. 2024
Hvězda marvelovek se představuje jako mladý Trump. První fotky lákají na provokativní film

Zřejmě nejkontroverznější prezident USA v novodobých dějinách dostane filmový portrét, který mu možná neudělá radost. Íránský režisérský objev Ali Abbasi (Svatý pavouk, The Last of Us) připravuje životopisný snímek The Apprentice (tedy učeň či nováček), v němž si posvítí na raná podnikatelská léta Donalda Trumpa. Ambicióznímu Newyorčanovi tehdy dělal společenský stín pravicový advokát a mistr politických kliček Roy Cohn a první fotografie z filmu odhaluje titulní dvojici v podání Sebastiana Stana (Captain America: Návrat prvního Avengera) a Jeremyho Stronga (Boj o moc). Očekávaný projekt, který už raná šeptanda šteluje na příští Oscary, bude mít v půlce května premiéru na festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže, a to vedle novinek Francise Forda Coppoly (Megalopolis), Yorgose Lanthimose (Kinds of Kindness) či Davida Cronenberga (The Shrouds).

Režisér oceňovaných Chudáčků představuje nový film plný hvězd. Záhadný projekt budí zvědavost
Filmy28. 3. 2024
Režisér oceňovaných Chudáčků představuje nový film plný hvězd. Záhadný projekt budí zvědavost

Jestli po světě chodí osobitější režisér než řecký strůjce univerzálně obdivovaného bizáru Yorgos Lanthimos, tak asi ještě nestihl natočit svůj debutový film. Pár týdnů po oscarovém úspěchu Chudáčků (Poor Things), jejichž čtyři zlaté sošky nejvíc zatopily jinak bezkonkurenční sedmioscarové jízdě Oppenheimera, Lanthimos představuje tajuplné povídkové dílo Kinds of Kindness. Režisérovu čtvrtou spolupráci s Emmou Stone doplňují další herecká esa Willem Dafoe, Jesse Plemons či Margaret Qualley a první krátká upoutávka oslní energickým mixem žánrů a nálad v rytmu legendární synthpopové skladby.