Svatá čtveřice

44%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
výfuk
výfuk
2 975 bodů
3.5
Hřebejk a Viewegh jsou jako dva malí kluci. Jako kdyby Viewegh měl na Hřebejka špatný vliv. Jako postrach města. Když se tihle dva sejdou, vytvoří sice možná komedii kde se párkrát zasmějete, ale vytvoří to film, který je jen o perverzním humoru, který téměř nemá ani hlavu ani patu a nakonec je z toho film, který stačí vidět jenom jednou. Líbí se mi comeback od Munzara, protože jeho přítomnost ve filmech je opravdu příjemná. Kam se hrabou Babovřesky!
rockystar
rockystar
2 860 bodů
0.5
Asi jsem někde udělal chybu, ale film jsme nějak nepochopil. Přišlo mi to celé zmatené, nechutné, jednoduché a amatérské. Vieweg umí napsat námět k dobrému flmu, ovšem ne vždy. Jeho knihy jsou špatným vtipem a aspoň se to dá omluvit na celkem zdařilých filmech. Zde se, ale nedá omluvit nic.
hp24
2 833 bodů
3.5
No, zajimave tema, ale podivne zpracovane, prestoze film reziroval Hrebejk a mezi hlavnimi protagonisty byl napr. Langmajer. Nedavne uvedeni v televizi jsem si dobrovolne nechal uniknout.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
0.5
Nějak už asi není možné natočit film bez sexu, dříve by tyto filmy byly nepřístupné, dnes je to normální jev, který vysílají televize v odpoledních hodinách. Ani Hřebejk toto nezachrání svým jménem, motiv je zajímavý, s tím se asi ztotožňuje hodně lidí ve středním věku, přesto děj zklamal.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
4
Film jde po klipovitém písničkovém povrchu, námět na televizní povídku, autorské dvojici se povedly jiné filmy. Písničky, písničky, písničky a pokus o natáčení snímku ve stylu zdařilé Jízdy, prostě to zkusíme, máme dva papíry textu, třeba to vyjde a připlete se nám do cesty osel, tak tam něco vznikne. Asi je to krásný, mít možnost si takhle hrát, experimentovat.
beseda
beseda
1 931 bodů
7
Viděno omylem :-) (změna programu v rámci projekce "Kinobus"). Zase takový průser to nebyl a dokonce to bylo hodně vtipné! Mé hodnocení: 60% (viděno: Kinobus, 30.08.2013)
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
4
Jako bakalářská "odvážnější" televizní povídka asi OK, film plný klipů, náhodných záběrů z dovolených, písniček, nastavované kaše, některé záběry vypadaly jako hezky "zkažené" konce, tak proč to nedat do filmu, Kdo má rád koukání na záběry z dovolený, proč ne. Vše se opakuje v dialogu a nakonec i v předvídatelném schématickém ději. Nejzajímavjěší část filmu mohla být, jak to kdo přijme, ale nakonec je asi vše u všech v pohodě, všichni jsme králíci, manželé, děti, prarodiče. To je zpráva. Tady se dalo skutečně minimálně o 30 minut ze 78 minut bez problémů krátit. Vlastně obdivuji příjemnou drzost tvůrců takhle povodit diváka na ničem.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
7
Pro mě velmi milé překvapení. Film který je sice jednoduchý ale velmi pozitivní. S lehkostí se hlavní hrdinové vypořádávají s rádoby tabu, které mnoha lidem může připadat velmi nežádoucí. Líbí se mi
zoouška
zoouška
202 bodů
4
Divný film... sice krásné prostředí, ale ačkoliv prima obsazení..příběh nějaký plytký..
JanM
JanM
153 bodů
2.5
Pokud si říkáte, že už vás žádný film nedokáže překvapit, tak si pusťte Svatou 4. Vsadím se, že jste tohle určitě ještě nikdy neviděli. Očividně vyhořelý Hřebejk zcela zadupal Vieweghův scénář do země (pravda je sice taková,že ten scénář taky za nic nestál) a natočil nechutnou a trapnou podívanou kde si to Langoš s Čermákem rozdávají v grupen sexu.