Cesta za horizont

53%

Komentáře a recenze 5

Dle relevance
F
60%

Film tak nepříliš přesvědčivě (a vlastně i nepříliš žádoucně) kolísá mezi zpytavým pohledem na zdánlivé lidumilství a rysy thrilleru, řešícího záchranu polovládného nešťastníka. Režisér se snad chtěl dotknout lékařské etiky nejen co do výzkumu samého, ale také co do informování pacienta.

k
55%

Závěrečná honička je totiž jen chabým pokusem o upoutání divákovy pozornosti. Snímek tak zachraňuje jen dobrý herecký výkon Guillauma Depardieu a Alysson Paradis, která si zahrála profesorovu dceru a zároveň Jonathanovu lásku.

N
50%

Nicméně Guillaume Depardieu i v tomto svém posledním filmu potvrdil velký talent, jeho výkon patří rozhodně k silným stránkám filmu, je přesvědčivý bez ohledu na to, nakolik je divák zasvěcen do jeho vlastního osudu.

F
40%

Cesta za horizont je spíš film o smrti, a i proto ho přízrak opravdového a nečekaného konce mladého Depardieua dál napájí zvláštní morbidní atmosférou. Působí na city jako pomalá noční můra, po jejímž skončení si už nemůžete vzpomenout, o čem přesně jeho existenciální filozofování vlastně bylo.

F
30%

Francouzsky neumím, takže nemám tušení, jestli některé extra bizarní monology byly špatně přeloženy, nebo prostě byly tak extrabizarní už v originále.