Underworld: Probuzení

66%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Vlkodlako-upíří jízda jako řemen. Když už je celá Underworld série akční řežba a ne žádná artová hlubokých myšlenek plná zábava, tak beru tento díl jako nejakčnější a tudíž o stupínek nad ostatními. Ne, že bych se do celé série zamiloval, ale první 4 díly byly docela dobrou akční fantasy podívanou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Selene s tváří Kate Beckinsale je po předchozím prequelu zpět a v plné parádě. Kratší stopáž, zato s razantnější akcí, takřka po vzoru HK filmů. A ve 3D, na který je obzvlášť kladen důraz pro svou vizuální efektivitu. Krev a mozková hmota létá všemi směry, kosti se tříští a exploze v pozadí už dokonávají své. Svět se posunul dvanáct let, takže je jiný a s tím je jiný i film. A je to další kroky dopředu. Stopáž je skutečně dost krátká na to, aby se tu dalo se vším párat. Takže žádné zdržování lacinými dialogy a zbytečnými scénami. Vše jde rychle k věci a s důrazem. Některé dějové sekvence se tak mohou zdát urychlené až moc, jako už samotný začátek, ale to k tomu patří. Švih, energie, přímočarost. A hotovo. Akční hororový film se vším všudy se zachováním zábavného potenciálu s kaskadérskými kouskami, které společně s vizuálními efekty nenechávají diváka a hlavně fanouška této filmové série, od obrazu odtrhnout oči. Takže ještě jednou. Selene je zpět a s plnou parádou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Tak jako u Evolution tak i zde je neustálá akce od samotného začátku do úplného závěru. Vizuálně efektní podívaná. Prostě takhle by měli vypadat filmy tohoto žánru.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Trailery avizovaly silný díl a překvapivě tolik nelhaly. Dialogy pořád nefungují, děj je x-krát provařená story, 3D pouhá reklama a vedlejší postavy jsou jen do počtu (proč tam proboha hraje minutu Wes Bentley?!). Romantický motiv naštěstí ustoupil do pozadí a místo něj je dopředu tlačena akce, krev a zase akce. A tomu všemu vévodí nádherná Kate Beckinsale, které tu ultradrsnou hrdinku rozhodně žeru víc, než Mille (a má jednoznačně větší "hot" status). Pro mě příjemné překvapení.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Ano vcelku našláplá akce, ale ta dějová linka je katastrofální, takže film je určen pro milovníky bezduché akce a skalní příznivce světa Uderworldu. Celý film je takovým slepencem s rychlou stopáží a zvraty, které nedávají místy ani hlavu ani patu. Podprůměrný upíří akčňák bez solidní invence, hlavně když to nese.
kedl
kedl
6 380 bodů
3
70 milionová slátanina, která má horší efekty než první díl. Kate + latex pořád funguje, ale už to není ono, jako před 8-9 lety. Možná kdyby se toho chytil její manžel, tak by si s tím poradil lépe, kdo ví.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Začátek je celkem dost ambiciózní, ale pak to jde hodně rychle z kopce a i při 89 minutové délce filmu jsem se začal trochu nudit. 3D Efekty, kostýmy a masky byly vynikající. Doufám, že měla Kate Beckinsale dvojnici, protože byla jak otloukánek. Podle otevřeného konce nejspíš bude i další díl, tak snad to bude lepší. Tenhle díl za těch 165 Kč prostě nestál.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Miluju tuhle serii! A je ohodně větší sranda koukat na umírající lidi a zlomeniny než na rozkládajícího se Lykana. Doufám že tahle serie bude ještě pokračovat. A Kate je pořád kus. Na to že jí je 39.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Po menší odbočce do minulosti se vracíme fantastické Kate Beckinsale v této roli. Je škoda, že Michael už nemá vůbec žádný prostor v tomto filmu a dost zbytečně a nesmyslně ho vyškrtli. Myšlenka odhalení upírů i vlkodlaků a jejich téměř vyhlazení lidmi je velmi dobře provedená. Celková atmosféra je stejně ponurá jako v předchozích dílech a vypadá to dobře. Fakt je to důstojné pokračování, aspoň teda pro mě.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Jak už je u upíří zábavy Underworld zvykem, jde o rychlou a přímočarou akci s průměrným příběhem. Díky upírům se může člověk jako vždy těšit na bitky ala Matrix což se mě nikdy neomrzí a filmu to přidává hvězdu navíc ať chci nebo ne. Škoda, že se takových povedených rubaček až tolik netočí. Místy sice Awakenig vypadá trochu levně, ale to zase vyvažuje krásna Kate Beckinsale. Nezbývá mi než se těšit na další díl. 67%