Od soumraku do úsvitu

76%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
dobrá čierno-humorná akčná komédia so slušnými akčnými scénami a vtipnými hláškami (c´mon pussy lovers!), ktorá určite nepatrí k vrcholom akčných filmov a ani filmov s upírskou tematikou, ale baviť sa u nej budete dobre.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Režie v podání Rodrigueze a scénář z pera Tarantina. To si musíte říct, že to bude ten nejlepší film co kdy vznikl, ale bohužel není to tak úplně pravda. První půl hodina až hodina je o loupeži banky kdy dva bráchové v podání naprosto skvělého a bezkonkurenčného Clooney, kterej zde předvádí svůj nejlepší hereckej výkon, kterej sem od něj viděl, no a jeho pošahaně úchylného bráchu hraje Tarantino, kterej není moc dobrej herec a sám to o sobě tvrdí, ale zde celkem ujde, protože hraje to co je - úchyl ( samozřejmě to myslím v dobrém slova smyslu, ale když točí takové filmy tak nebude úplně OK, ale jedině dobře) a nemá tolik prostoru jako Clooney. Dále v rolích rukojmí krásně ujetá Juliette Lewis a můj oblíbenej Harvey Keitel a s nima ještě jakejsi přehlédnutelnej číňan. Poté přijde úchvatnej mejdan v baru a poté přijde to co sem nečekal a film se začal ubírat úplně jiným směrem. Je sice fakt, že vyvraždění těch upírů je dechberoucí podívaná, ale kdyby se bez nich film obešel a skončilo to podle Tarantina kdyby to ovšem režíroval věřím tomu, že by to bylo za 5. Takhle jen za 4. Ale i tak je to skvělá podívaná. Bohužel jsem to viděl s českým dabingem, kterej nebyl špatnej, ale tak nějak celkem slušnej a to mi nějak nesedí, protože vím, že když scénář napsal mág jménem Tarantino musí tam padat FUCK za FUCKem. Hudba celkem ušla.
mojmir.sedlacek
6 049 bodů
8
S těžkým, přetěžkým srdcem dávám jen čtyři hvězdy. Film byl parádní, skvělá zábava, kterou Tarantino uměl (umí) vždy vykouzlit z ničeho a Rodriguezovi jsem koneckonců taky časem na chuť přišel. Jediná škoda je trochu nevyužitý potenciál. FIlm mohl být klidně o polovinu delší a jestli by si býval udržel podobnou kvalitu, byla by to jedna z nejlepších blbostí 90s:). Takhle mě jen mrzelo, že některé scény skončily zbytečně brzo, jiné ani nevznikly, přestože si o to doslova říkaly. Ještě že se QT poučil a ve svých vlastních opusech se řídí heslem "2 hodiny žádná míra". Díkybohu za to:). Tentokrát tedy pro mě jen 85%...
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 412 bodů
10
Salma jako upírka a sexuální zvrhlík Tarantino ("Vona se začala chovat úplně jinak když jsi odešel") nemají chybu.
mottleone
mottleone
3 422 bodů
7
🎬To si takhle kamarádi Rodriguez s Tarantinem natočili filmík..🎥 V první půlhodince dostáváme naservírováno parádní vykreslení postav, spád děje a vývoj vztahů v tarantinovském "feelu", kdy mi film zvládl, i přes fakt že nemám rád Clooneyho, přiblížit jeho postavu.. Ale pak se přehoupneme do druhé půle, kde Tarantino odpadne z ocucávání nohy a kormidla se naplno chopí Rodriguez, který nám nabídne akční-přiblble-nechuťáckou brutalitu, pro kterou musíte mít vytříbený vkus, aby vám to nepokazilo celkový dojem z filmu.. Za mě parádní levnější oddechovka práce, kdy je z výsledného projektu výrazně cítit otisk obou pánů; kde jim to ve výsledku dokupy celé funguje lépe, než-li samostatně u projektu Grindhouse.. Dobře odvedených 75%
  • Tarantino&Rodriguez session
  • Salma Hayek a její taneček 🔥
  • Tvůrčí styl vám musí sednout
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Pro konzumenty Rodriguezových a Tarantinovských úchylností,brutality a černého humoru,bohužel né v extra filmařsky zvládnutém zpracování (upíři),ale za to zkombinované komedii co má koule.Upíry bych zametl pod stůl a nechal bych rozpoutat akční přestřelku,která nezná konce: potom bych neváhal napálit plné hodnocení. ++ Osobní malé dílko QT,které zaslouží vysoké hodnocení.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8.5
Tohle ani tak horor nebyl. Spíš drsnější thriller. Tarantino mě překvapil, že si napsal takový scénář, takového typu. Jeho humor a styl je v něm jednoznačně vidět, ale ten hororový nádech byl novinka. Rodriguez a Tarantino jako starý přátelé spojili své síly a vytvořili docela hezký snímek. Clooney je pro mne teprve začátečník, ale v tomto snímku se předvedl. O zkušenosti Keitlela vůbec nebudu diskutovat - jednoznačně úžasný. Quentin v hlavní roli se mi celkem líbil, mohl by takhle hrát častěji. Stačilo prvních deset minut a věděl jsem, že se budu dobře bavit.
karlik4801
1 942 bodů
7
Fascinující akční thriller. V prvních minutách jde vidět typický Tarantino, chvíli jsem si myslel že to režíruje on, ale Rodriguez s ním má něco společného, zásluha je ale na Tarantinově geniálním scénáři. Přibližně v polovině to už nabere na oprátkách. Ten kdo neviděl ukázku, nepřečetl si info a podobně musel v kině valit oči, o čem to vlastně. Já jsem jen a jen bavil. I na tu dobu a nízký rozpočet se povedla přeměna postav.
65David21
65David21
1 909 bodů
9
Hodně šílený film. Možná ještě šílenější než ostatní Tarantinovky jsou, i když tohle není vysloveně Tarantinovka, jelikož se režisérského křesla ujal Robert Rodriguez a Tarantino napsal scénář a sám hraje jednu z hlavních rolí. Tenhle snímek je rozdělen na dvě části: první hodina typická gangsterka, dva bratři utíkají před policií a vezmou si s sebou rukojmí, zatímco druhá polovina je zas typická Tarantinovka akce a to na život a na smrt. Komu se líbí filmy ,,blázna z videopůjčovny, tak si Od soumraku do úsvitu určitě užije. Kdo jeho snímky nemusí, ať se ani nenamáhá plýtvat zbytečně svým časem. 90-95%
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8.5
Tak co se dalocekat nez docela dobře provedený film.