Jiné nebe

34%
Jiné nebe
Plakát traileru
Vyprahlá středoasijská step. Ali se synkem sbírají uhynulé ovce. Chlapci se stýská po matce, která odjela za lepším do Moskvy a neozývá se. Rozhodnou se ji vyhledat. Metropole jim nabízí úděl gastarbeitrů: příležitostné výdělky a nuznou existenci. Ali osloví policii, kontaktuje krajanské komunity, neúnavně obchází kiosky, nemocnice, tržnice. Trpně snáší veškerá příkoří... Film má povahu zprávy, nezaujatě dokumentující způsob bytí a žití muže na okraji, v cizorodém prostředí, s nímž komunikuje převážně intuitivně. Tak jako nevnímá televizní zprávy o dramatickém dění ve světě, vnější svět nevnímá jeho vnitřní dramata. Je pouhým zbožím na trhu práce a připodobňuje se ke stromům, které důmyslný stroj kácí, zbavuje větví a kůry a holé kmeny rozřezává na nastavenou délku. Rozlétají se třísky…


Recenze: Jiné nebe

Kinobox.cz
10%

Jak bývá ve Varech zvykem, byl snímek uváděn tvůrci, konkrétně režisérem/scenáristou a producentem. Z té krátké etudy mi v hlavě utkvěly dvě opravdové perly: „jsem filozof, tudíž to bude velmi náročný film“ a „věřím, že je Varský festival tohoto filmu hoden“. To první uráží opravdové náročné filmy a to druhé naprosto všechny věrné festivaláky. Být Bartoškou, nechám dát Mamulia zastřelit.


Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
0.5
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.

Dodatečné informace

Původní název:
Другое небо (více)
  • Rusko Jiné nebe
  • Rusko Другое небо
  • Rusko Another Sky
Země původu:
Rusko
Ocenění:
Žádná ocenění