Kung Fu Kyborg

34%

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
i
30%

Exotický mix Policajtů z předměstí s Policejní akademií se vyznačuje vítězstvím žvanivosti nad akcí a těžko přenosným humorem, v jehož dětské přímočarosti však lze najít bezděčné kouzlo na způsob neumělé studentské recese. Dokonce se tu i "hláškuje", třeba na adresu ptačího viru v hodinách kukačkách.

a
50%

Nasazení Lauova filmu do kin ovšem vyvolává dojem hazardu. Oproti zdání vytvářenému propagačními materiály Kung fu kyborg není akční ani spektakulární film. Naopak představuje mix odzbrojujících přízemních vtipů, vypjaté romance o nenaplněné lásce a dvou komiksově pojatých akčních scén.

H
40%

V posledku je však toto tajtrdlíkování s různými odkazy k Matrixu, Já robot či Mužům v černém tím zábavnějším, neboť akční scény mají na míle daleko jak k tradici hongkongských bojových snímků, tak k přesýpání kovošrotu á la Michael Bay.

F
30%

Co se týče akčních a trikových scén: V celém filmu je celkem asi 10 minut kyborgů a jedna minuta kung fu! (Tedy, ve většině filmu je kyborg, ale hraje ho normální člověk, trošku namaskovaný.) Docela rád bych viděl kyselé obličeje fanoušků Transformers 2, kteří se nechají na tohle nalákat do kina.

C
20%

Otázkou ostáva, či tento film aj videli, alebo sa rozhodli na základe traileru. Čína a Ázia celkovo ponúkajú veľké množstvo kvalitnej kinematografie, preto je nepochopiteľné, že do kín sa u nás dostane práve takýto brak.

K
10%

Za design robotov by film mal čeliť žalobe od producentov brakového seriálu Power Rangers. Keby ale existovala nejaká spravodlivosť vo vesmíre, Kung Fu Kyborg by zostal v Číne a nestrašil by na programe slovenských kín. Pochybný import takéhoto rozsahu by sa mal prešetriť.