Občanský průkaz

75%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
jakub.polak
181 bodů
8
Super film. Atmosféra mě dokonale vtáhla, ještě teď jsem z toho naměkko. Nadčasové sdělení o živote v totalitním režimu, které starším zřejmě stáhne žaludek a mladším pomůže vysvětlit, proč mají jejich rodiče (stále) tak připaženo.
Elvika
Elvika
121 bodů
8
Zavzpomínali jsme si na mladá léta. Povedené.
fiorino
117 bodů
9
Film plny nostalgie, krasna hudba, bavila jsem se...
maroo77
96 bodů
7.5
Příjemný film, mělo by se lidem stále připomínat, co si naši rodiče a prarodiče za bolševika zažívali. Velice překvapivé je i obsazení "neherců" do hlavních rolí a také se potvrzuje mnou propagované tvrzení, že chlapům nejvíce sluší delší vlasy a dělají je zajímavými, viz. Popelka s dlouhýma/krátkýma vlasama - nebe a dudy:-) Obecně mi film přišel plný zajímavých osobností a doufám, že jim nějaký režisér dá ještě někdy prostor. Nebýt kluci tak mladí, tak se do nejednoho platonicky zamiluju:-) Aně Geislerové role vyloženě slušela, což podle mne nebývá moc často, také pokus o emigraci byl hodně překvapivý. Líbilo se mi to
miroslavottomansky
miroslavottomansky
60 bodů
9.5
Po všech stránkách výborný film. Možná trochu moc popisný, ale právě popisnost filmu umožňuje i mladším diváků pochopit atmosféru 70tých let. Občanský průkaz a modrá knížka byly v té době více než jen běžné doklady, stejně jako cestovní pas s výjezdní doložkou. Hrdinové jsou bezmocní proti byrokratické totalitní mašinérii. Každého z nich totalita nějak poznamená. Některé postavy (zvláště ty záporné) jednají možná až příliš schématicky, ale to je součástí poetiky filmu.