Otec prasátek

72%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
Film podle Prachetta? Čekal jsem něco veselejšího než tento docela temný příběh, ale musím uznat, že jsem byl nakonec spokojen. I když některé části byly poněkud překombinované.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
6
Prijemna zemeplosska fantasy, ktera snad neurazi zadneho fanouska Terryho Pratchetta...
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
Filmům na motivy děl Terryho Pratchetta jsem se docela vyhýbal, jelikož mi lidi říkali, že jde o dost velkou slátaninu. V jistém ohledu měli pravdu, ale je to zatracená sranda. Málokdo dá jako hlavní postavy příběhu Smrťe, psychopatického zabijáka s nevšedním jménem nebo skupinu podivných čarodějů, kteří ani vlastně neví, co dělají. Dílo jako takové je jakousi parodií, která funguje vážně skvěle, odkazů na všechno možné je tu opravdu požehnaně. Film vás možná bude odrazovat délkou, ale takové množství postav by jinak bylo docela těžké ukočírovat, i když pravda, pár scén by se vystřihnout dalo. Takhle má každý tak akorát prostoru a film šlape od začátku do konce. Rozhodně kouknu i na další filmy, Pratchettovo univerzum se zdá být docela zajímavé. 85%
HavranS5
17 bodů
7
Film sám o sobě mi přišel trochu slabší oproti ostatním filmům že Zeměplochy. Nicméně je to film kvalitní a zábavný a pro čtenáře Sira Terryho Pratchetta je jeho shlédnutí téměř nutnost. Tempo je dynamické a film je dobře natočen. Za mě 70%.