Pán prstenů: Společenstvo prstenu

91%

Komentáře a recenze 122

Dle počtu bodů
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Kniha, která na několik desítek let určila, jak se bude psát následující fantasy literatura. Film, který definoval, jak by se měly fantasy snímky vlastně točit. První díl Pána prstenů je tím nejhezčím a nejkrásnějším z celé série. Dává nám naději, ale i zkázu. Nic nám nebrání si příběh užívat plnými doušky.
farb
farb
2 064 bodů
9.5
Podmanivá atmosféra Středozemě, vtahující příběh, pohlcující putování... Peter Jackson během tříhodinové předváděčky svého vypravěčského umu stvořil nejen vrchol prstenové trilogie, ale dozajista i vrchol žánru.
karlik4801
1 942 bodů
8.5
Zase se povedlo něco, co je natočeno podle knižní předlohy. Frodo a Sam se vydávají na cestu plnou dobrodružství, při které získávají nezapomenutelné spojence a přátelé. Pipin a Smíšek drží dobrou náladu, Aragorn, Legolas, Gimli a Boromir tvoří drsnou čtyřku. Úchvatný film z jiného žánru a přesto se dokázal vyrovnat nejlepším filmům všech dob.
wop
wop
1 716 bodů
9.5
Společenstvo považuju za nejlepší díl série. Přestože většina "velkých" okamžiků se odehrála až finálovém dílu, zdá se mi, že na Společenstvu prstenu se pracovalo nejpečlivěji, s největším respektem a důsledností. Je to logické - bylo třeba přesvědčit svět o tom, že se látka typu Pán prstenů dá natočit kvalitně. Při natáčení dílu třetího už v podstatě nikoho přesvědčovat nepotřebovali.
  • Sean Bean jako Boromir
  • Viggo Mortensen jako Aragorn
  • Elijah Wood jako Frodo
  • Hudba
  • nic mě nenapadá
psico
psico
1 671 bodů
9.5
Úžasný příběh, skvělé obsazení ... Prostě parádní filmek a jestli si udělat bnoční maraton tak s Pánem prstenů ;)
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
9.5
Tak toto je pro mě filmová lahůdka. První díl mám nejradši. Nepatřím sice mezi skalní fanoušky (ve smyslu oblékání se do převleků), ale přesto je to můj srdeční film. Nevěřila bych, že se dá kniha J.R.R.Tolkiena převést na plátno, ale Peteru Jaksonovi se to povedlo dokonale. K tomu hudba která podtrhuje atmosféru a minimálně z jedné třetiny se podílí na úspěchu filmu. Druhá třetina jsou samozřejmě exteriéry.. Je to bomba, bombička...
Cortyx
1 571 bodů
10
nadherne stvarneni Tolkienova genia. Efektni,vypravne nadmiru pusobive.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
nádherný svět fantazie není co vytknout.
petrpotucek
1 521 bodů
10
Frodova dobrodružství odstartuje dar jeho příbuzného Bilba. Od něj získá magický prsten, který Froda postaví do soboje se silami zla reprezentovanými krutovládcem Sauronem. Ten touží za každou cenu získat prsten, protože je pro něj zdrojem neomezené moci, jedině s jeho pomocí se mu může podařit zotročit lid Středozemě a stát se jeho neomezeným pánem. Ve snaze čelit Sauronovým temným plánům, se musí Frodo spojit se několika dalšími bytostmi. Vytvoří s nimi takzvané Společenstvo složené z jeho přátel, čaroděje, elfa, trpaslíka a dalších pomocníků, se kterými se vydá na cestu na jejímž konci doufají, že se jim podaří prsten jednou provždy zničit. (první díl legendarní trilogie, tento film rozhodně doporučuji, taktéž zbylý dva dily)