Blade

74%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Medúska
Medúska
947 bodů
10
Patří do mé TOPky. Výborný film.
Innuendo
Innuendo
908 bodů
7
"No jsou tu horší věci než upíři. Třeba co? Třeba já."
Blueknight
376 bodů
10
Horrorům a strašidelným filmům jsem se vždy vyhýbal obloukem. Ale když jsem se odvážil podívat na Blade byl příjemně překvapen. Nebyla to bezdůchá střílečka jako ostatní kultovní film, ono to mělo děj sice jednoduchého ale dobrej. A ani to nebylo tak strašidelné. Nebylo tam tolik vražed a krve, a tím jak se Wesley Snipes a jeho chování s charisma to prostě odlehčuje. Také mě překvapilo, že když se u jiných filmů dělají záběry na město kde se odehrávají tak je to spíše k smíchu, ale tady to naladí takovou dobrou atmosféru. A taky jsem rád že z úpírů neudělali ty klasický tichý šarmantní, ale tady je vykreslili jako gangstery, sprosťáky a jde vidět že jsou opravdu zlý.
Lady Di
Lady Di
369 bodů
1.5
Blade se mi teda vážně nelíbil. Já Marvel miluju, a tak jsem si jednou řekla, že zkouknu všechno. Tohle měl být začátek a hned mě zklamal. Bylo to v roce 1998, což mělo opravdu velkou roli. Nevím, zkrátka mě to vůbec neoslovilo. Doufám, že Blade nejspíš z roku 2021 bude mnohem lepší.
SoulMan
235 bodů
9
Kultovní akční upíří horor, který je postaven na skvělém Wesley Snipesovi, který se prosekává dějem s lehkostí a vtipem akčních hrdinů 90. let. Špína velkoměsta, spousta feťáků, ožralejch lidí ... prostě ráj pro upíry, kterým nic nebrání v hodování na lidech. Pouze Blade napůl upír napůl člověk ale silnější než oba dohromady. Jak skončí jeho svatá válka proti světu ovládanému upíry? Může vyhrát?
kominice
205 bodů
8
Nic co by mě vysloveně nebavilo nebo odrazovalo. Zajímavý příběh, dnes už patřící ke klasice.
Ebonys
Ebonys
164 bodů
10
Klasika mezi upírskými filmy kdo neviděl Blade tak je to povinnost. :-D