Mickovy modré oči

60%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 455 bodů
7
Jako zaměstnanec aukční síně požádáte svou dívku o ruku, čímž následně zjistíte, že pochází z mafiánské rodiny, která toho následně využije pro praní špinavých peněz. Jak byste s takovou situací naložili? Romantická komedie se zajímavými zvraty, avšak ne úplně tlačící na pilu v humoru. Satira? Karikatura? Parodie? Od všeho trochu. "Malá laskavost, malá lež a jsi jejich!" Gina takto varuje Michaela, který vzápětí pozná, jak pravdivá slova to byla. Že jde v podstatě o gangsterský příběh tvůrci diváka upozorňují docela fikaně. Jakmile se ve scéně z baru objeví tvář Joela Viterelliho, každému znalci gangsterských filmů musí být okamžitě vše jasné. Snímek se bere vážně i s odstupem humorně a v tom je právě asi ten největší problém. Stala se tím tak docela těžkopádní záležitost vedoucí diváka k nerozhodnosti, jak k takovému snímku má přistupovat. Satirických scén je víc než dost, ale vyloženě k pobavení poskrovnu málo. Snímek tak spíše vyvolává jednoduchý odpočinkový dojem, při kterém se nemusí nijak složitě přemýšlet. Po vcelku úspěšném snímku 'Notting Hill' (1999) bylo u Hugha Granta očekáváno něco podobného, však chyba lávky. Jiný film, jiný koncept zábavné atmosféry, rovná se spíše zklamání z daného diváckého očekávání. Ale třeba snímek časem uzraje. Kdo ví.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vždycky jsem se tomu filmu vyhýbal, protože jsem ho měl za další romantickou komedii s Hughem Grantem, kterých v té době bylo plno. Tohle je ale přece jen trochu jiné, ta špetka mafiánštiny tady docela sedla. Osobně mi ještě víc než Caan imponoval Burt Young, z jeho pohledu fakt šel strach.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Příjemná romantická komedie na pozadí aukčního byznysu a mafiánských praktik s celou řadou geniálních vtipů. Hugh Grant je jako licitátor naprosto kouzelný a jeho hláškování typu:,,A nyní se podívejte na obraz s názvem Die motherfucker, die die". Příjemná pohodová odpočinková komedie.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Tak tohle nemá chybu když jsem to viděla poprvé hodně jsem se smála i dnes mě to nenechává uplně chladnou tak že jo moc dobrá komedie Hugh Grant zase naprosto fantastický on je jeden z hercu co natočí všechno ale jemu stejně nejvíc jdou komedie.