Parfém: Příběh vraha

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velmi nápaditý film ve kterém se opravdu v nejlepším světle předvedl Ben Whishaw. Velmi dobrá atmosféra, autentické prostřední, napětí a hnus z toho, co mladý "parfumér" předvádí. Konec hodně přitažený za vlasy, ale celkem jsem to vstřebal a film ve mě zanechal dojem. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Film s dobrou atmosférou. Jediné, ale podstatné, co mi vadí je, že hrdina by mi asi měl být sympatický a měl bych mu přát, aby přežil, což se vůbec nepodařilo (ovšem ne takovým tím sympatickým Barry Lyndon stylem). Vlastně jsem si celý film říkal "Ať už ho pověšej!". Jinak se dá vytknout opravdu jen máloco. Zajímavý příběh, dobří herci a skvělá atmosféra. To vše nesympatického hrdinu bohatě vyvažuje.
Fingon
16 886 bodů
8
Není krásnější vůně než vůně ženy... škoda jen, že je musel vraždit. Krásný film, vřele doporučuji.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film má zajímavé herecké obsazení, ale o hercích v žádném případě není. Dustin Hoffman uhraje i na malé ploše velice zajímavou roli zestárlého italského parfuméra a Alan Rickman zaujme v roli otce šlechtice – jakéhosi detektiva, který má trochu výraznější prostor, ale ne o moc. Film stojí a padá s charismatickým Benem Whishawem, který zde zvládl překvapivě dobře roli prakticky beze slov jen za pomoci fyzického herectví. Hodně zajímavá podívaná.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Zvláštní příběh. Až na ten nesmyslný závěr celkem dobrý film. Dobře se mi na to koukalo.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Lépe to natočit nešlo! Tom Tykwer uchopil zdánlivě nezfilmovatelnou Süskindovu předlohu a odvyprávěl ji vskutku neobyčejným způsobem! Jsem převelice šťastna, že autor nedal svou knihu natočit tomu náboženskému fanatikovi Jiřímu Strachovi! To by to dopadlo!!! Je to prostě "voňavý" film podle skvělé knižní předlohy, který by si milovníci napětí rozhodně neměli nechat ujít. Filmu se dá opravdu jen máloco vytknout: dobří herci, skvělá atmosféra Francie 18. století, kostýmy, hudba, kamera, která dává člověku přímo pocit, jako by všechny ty vůně procítil. Dustin Hoffman a Alan Rickman svými brilantními výkony ani tentokrát nezklamali. Tento film se vryje divákovi do paměti na hodně dlouho!
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Nádherná kamera, nádherná výprava, ale místy zase docela nuda a závěrečnou půl hodinu jsem teda vážně neztrávil..
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Od začátku chytne a až do konce nepustí. Konec filmu mě sice trochu nasral, ale těch "zprasených" 5-8 minut už celkový dojem až tolik nezkazí. 78%
bidlobox
3 802 bodů
Vizuálně úchvatný film, na kterém se podílela i pražská postprodukční společnost UPP.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
10
Geniální dílo jsem naposled psal u Kubricka, Tarantina, nebo u Hitchcocka. Momentálně píši k Tykwerovi, který mě zasáhl přímo do srdce. Geniální dílo Toma Tykwera, který je perfektní ve všech stránkách. Dokonalá výprava, režie, scénář a námět za miliardu dolarů. Už dlouho mi nebylo během filmu tak krásně. Herecké obsazení na jedničku Whisha / Hoffman / Hurd-Wood. Tykwer má herce perfektně zvládnuté a do detailu vytvořené, skvěle má vše rozehrané a dokonale nás v závěru uchvátí. Nekompromisní K.O závěr, kdy jsem sledoval v kamenném výrazu závěrečné titulky až do konce. Stanley Kubrick by chtěl tohle filmové zpracování určitě vidět. "Škoda", že to přišlo až tak pozdě. Moc bych mu to přál.