Zuřící býk

80%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Musím vám říct, že jsem čekal víc. Příběh boxera, který chce být šampion, ale místo toho je viděn v bulvárním tisku. Postupně z něj je král boxerů a na závěr je z něj tlustý prase. Tento příběh není špatný, ale řadím ho mezi slabší Scorseseho články.
Edward
Edward
2 487 bodů
8
8/10
lukas
lukas
1 523 bodů
8.5
Proměna De Nira ze šlachovitého boxera v tloustnoucího barového je neskutečná. Scorsese přináší pohled na rozpolceného "býka", který je v ringu "virtuóz", ale v soukromém životě spíš hulvát. Černobílý obraz a vážná hudba podkreslující záběry z ringu povyšuje tvrdý sport až na něco vskutku existenciálního. Jedna z prvních rolí slizského Joea Pesciho, kterého se už De Niro "nezbaví". Zárodek Scorseseho mafiánské éry.
Lucyen
Lucyen
919 bodů
10
Skvěle natočený film, De Niro je jedinečný herec, který se vžije plně do role jakékoliv postavy, kterou hraje. Režie je výborná, scény pěkně nastřihané a divák má možnost se dobře zžít s postavou, která není černobílá svým pojetím. Hudební podkres je nenuceně zvolený.
Lemmy01
337 bodů
9.5
De Niro je buldog, mistr proměna a pan Herec. Snímek byl záměrně natočený v černo-bílých barvách, což ještě víc posiluje už tak skvělou atmosféru snímku. Režii lze jen těžko něco vytknout. La Motta byl hodně nesympatický boxer, ale i přes to snímek baví po celou stopáž.
prenosilek1
219 bodů
9
Hrozně OG film a to je hrozně příjemný :)
Info02
Info02
120 bodů
10
the best
sajzo
70 bodů
9
Vborne natoceny a este lepsie zahrany film. DeNirov a scerceseho majsrstik. Cernobiela kamera kruziaca v ringu okolo boxerov , nezabudnutelny hudobny doprovod. Silne sceny a perfektne herecke vykony vsetkych hercov, hlavne duo Deniro - Pesci ---dokonale. Velmi silny zazitok. Nakladacka rezignovaneho LaMottu sa vryje pod kozu kazdemu. Denirova premena behom filmu je nieco nevydane(ok az na Balea :) . Spickove sportove drama. Doporucujem