Hrdinové války

72%
Hrdinové války
Hrdinové války

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové.



Scénář:

Matli
Matli
8 300 bodů
6
Začátek na jedničku, hodně dobré kopírování akčních scén u Zachraňte vojína Ryana, ale zbytek filmu nuda s dobrou pointou. 58%
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Moc dobrej film sledující osud kapitána 9. roty Čínské armády na bojištích Korejské války. Jejich rozkaz zněl - Udržte pozice za každou cenu dokud nezazní polnice. Pokud nezazní tak bojujte do posledního muže. Když někteří muži přísahají že polnici slyšeli a druzí říkají že neslyšeli nic. Nastává osudový okamžik v životě kapitána Gu Zidi. Škoda tý druhý poloviny. Jinak by to bylo za plnej počet.

Dodatečné informace

Původní název:
Assembly (více)
  • Hong Kong Hrdinové války
  • Hong Kong Assembly
  • Hong Kong Ji jie hao
Země původu:
Hong Kong, Čína, Hong Kong
Rozpočet:
16 mil. USD
Tržby:
34,79 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění