Tahle země není pro starý

81%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Ombak_Penari
2 764 bodů
8
Bardem parádní, zbytek dobrý. Syrové, přímočaré, atmosferické. Není to zrovna moje krevní skupina, ale kvalita se nedá upřít.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
4
Tohle patetické filozofování o neodvratnosti smrti při pomyslné partii šachu, nebo o čem to bylo, mě nebavilo ani zbla. A hlavní postavy byly tak nesympatických charakterů, že jsem si jejich smrt přál už v první půlce filmu. Potvrdil jsem si domněnku, že jak začnou filmaři dostávat Oscary, a o jejich filmech začnou uctivě debatovat i masoví diváci, tak to jde do háje. Coeni se radši měli držet svýho kopyta a dělat buď legraci nebo legrační násilí. Dobří filmaři by neměli bojovat o Oscary. Ale tak aspoň si hoši užijou té pravé slávy.
Edward
Edward
2 481 bodů
5
5/10
Miller
Miller
2 220 bodů
8
Jako, takových 5-10% zásluh nese jeden z nejlepších záporáků v historii kinemotagrefie a až neuvěřitelně uvěřitelný Javier Bardem. Jinak, film sám o sobě je dobrý, ale na 4 oscary to nevidím...80%
psico
psico
1 671 bodů
9
Další snímek z továrny bratrů Coenových. Javier Bardem coby vrah který si jde tvrdě po svých penězích a zabíjí přitom zbraní, kterou v žádném jiném filmu asi nenajdete. Josh Brolin jakož to obyčejný chlápek terý právě tyhle peníze najde se stává lovnou zvěří. Dopadne to jak to dopadne a Tommy Lee Jones to nakonec zařízne morálním ponaučením :)
naineko
naineko
1 542 bodů
3
I když se Coenům podařilo vychytat většinu krp z předlohy (Fakt netuším proč je kolem McCarthyho tolik povyku.) a umenšit množství i míru patetických keců stojí film za starou belu. Fakt škoda herců a jejich snahy. Slepenec volně pospojovaných scén s typickými Coenovskými postavičkami. Bohužel jen ten slepenec.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
Josh Brolin a Javier Bardem ve hře na kočku a myš trochu vyššího kalibru, Coenové se skvěle trefili především do castingu, 3 hlavní postavy se mi opravdu velice zamlouvali, ti dva které už jsem tu zmínil a ještě Tommy Lee Jones v roli Sherifa, Texaské prostředí je to, které tenhle žánr vystihuje výborně. Co je na tom asi nejzajímavější je, že v tom není vůbec žádný soundtrack, což byla excelentní volba, hrobové ticho napomohlo těm nejnapjatějším scénám, které jsou tichou a pomalu plíživou psycho šíleností.
voleman
voleman
927 bodů
9
Mně se tenhle film mích oblíbených bratří Coenů líbil, a bezproblému mu dávám 5*. Tenhle film má opravdu vynikající atmosféru, je velice napínavý a také drsný. Hlavní herecké trojce se nedá vůbec nic vyčíst, a hlavní padouch Javiera Bardema je opravdu bláznivý, děsivý a zaslouženě získal Oscara. Tenhle film je prostě stylový a zábavný, proto dávám 90%.
Arpol
Arpol
386 bodů
8
Příspěvek obsahuje spoiler!
SoulMan
235 bodů
8.5
Výborný krimi drama s hororovými prvky, které vám zaručeně vezme dech. Jak asi vypadá obchod s drogami, když se situace vymkne kontrole a náhodný člověk ukradne mafii peníze. Tommy Lee Jones v roli stárnoucího šerifa se snaží vyřešit situaci ale hráčů je na hřišti víc. Javier Bardem v roli nelitosneho zabijaka v jedne ze svych nejlepsich roli me zcela uchvatil a presvedcil.