Collateral

78%
Collateral

Max vede už celých 12 let svůj pozemský život jako taxikář. Tváře pasažérů před ním defilují jako v zrcadle, přicházejí a mizí ... Až do dneška. Vincent je nájemný vrah. Jeden z nejlepších. Když se vedení mezinárodního narkokartelu dozví, že někteří jeho příslušníci mají být obžalováni hlavní federální porotou, rozhodne se pro operaci, v níž budou všichni korunní svědkové zneškodněni. Posledním termínem k provedení akce je právě tato noc. Večer Vincent přijíždí do L.A. Do rána má být pět osob mrtvých. Shoda okolností způsobí, že je to právě Maxův taxík, na který Vincent zamává. A Max se tak stává nechtěným rukojmím - osobou, která nemá naději na záchranu, protože se ocitla v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Během noci přinutí Vincent Maxe, aby ho dovezl do všech míst, kde má dojít k vraždě. A dříve než se policejní department v Los Angeles a FBI pustí do stíhání, začnou absurdně Vincentova i Maxova šance přežít zcela záviset jedna na druhé.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
V mém případě bych Collateral zařadil na první místo v Mannové tvorbě. Tento snímek má vše co bych akční snímku očekával. Drsnou akci,napínavé situace a dramatické pasáže. Vše přitom stojí na ústřední dvojce Cruise - Foxx,kteří zde předvádí absolutní herectví.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Tento film je opravdová paráda. Tom Cruise zahrál svou roli s ledovým klidem a Jamie Foxx vůbec nezaostal. Perfektní atmosféra, která se dá krájet, velmi dobrý scénář a perfektní zpracování. To nemohlo dopadnout jinak, než skvěle. U mě je to za krásných 85%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Nádherná kamera na noční město, příjemná hudba, nikam se netlačící děj. I stopáž filmu je přijatelný. Každá událost, či epizodka je plně rozvinutá. Nesedla mi však přítomnost Toma Cruise v roli nájemného zabijáka a nepomohlo tomu ani zešedivění jeho vlasů. Možná je to použitým hlasem v dabingu, protože ten se k němu absolutně nehodí. Jinak je jeho výkon přijatelný. Jamie Foxx zde vypadá dosti civilně a klidně, ale postupně dostává kuráž, kdy pomalu přiostřuje až do grandiózního finále, kdy pozvedne zbraň, a z klidného taxikáře se rázem stane hrdina. Občas se tu naskytnou nelogické situace, které kazí výsledný dojem, ale jinak je to natočeno dobře a postupně vzrůstající napětí nikoho nenechá na pochybách. Konec příběhu je očekávaný a nepřekvapující, ale tím bych si filmový zážitek nekazil.

Dodatečné informace

Původní název:
Collateral (více)
  • USA Collateral
  • USA Colateral
  • USA Colateral: Lugar y tiempo equivocado
  • USA Collatéral
  • USA Collateral - ohtlik reisija
  • USA Collateral - väärä aika väärä paikka
  • USA I diadromi
  • USA Kolateral
  • USA Untitled Michael Mann Project
  • USA Zakladnik
Premiéra v ČR:
21. 10. 2004
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
217,76 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Collateral je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch