Kouř

75%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Emancipace zasraná!
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
10
Myslím, že kdybych měl popsat, čím mě tento snímek uchvacuje, bylo by to na dvě A4 a nejspíše by to nemělo hlavu ani patu. Kouř je takový ten film, na který se musíte podívat vícekrát a buď si ho oblíbíte, nebo se budete snažit pochopit, jak to někomu může přijít dobrý. Každopádně je to fajn, fajn, fajnový.
tindersticks
tindersticks
783 bodů
9
Nedocěeněný, stylizovaný kousek z roku 1989. Muzikál /rytmikál, vizuálně případně ponurý (myslím, že stačilo přidat filtr, zbytek takhle bezvýchodně vypadal i nez zásahu filmařů) s obsazením Sklep + kamarádi je parádní výpověd doby, kdy se perestrojka lámala v revoluci (závěr byl natočen po 17.11.89). Afektované neherectví Slováka, Cabana nebo Duška nevadí, naopak, hudební složka (až na průměrnou písen Evy Holubové) je skvělá (obě dvě verze Je to fajn, Tak co kotě). Možná nejlepší Vorlův film.
KillyouMMO360
55 bodů
7.5
Skvělá absurdní komedie. Sice jsem se u toho nesmál od začátku do konce, ale pokud člověk přistoupí na humor divadla sklep a na styl, ve kterém je film natočen, vyloupne se plno úžasně vtipných momentů a skvělých hlášek (Proč ne? Můžeme si rovnou tykat:-)). Jednoznačně nejlepší byl přiteplený DJ Arnošt.