Jean od Floretty

79%
Jean od Floretty
Plakát traileru

První část adaptace slavného románu Marcela Pagnola Živá voda otevířá osudový příběh dvou rodin z první poloviny 20. století. Hrbatý výběrčí daní Jean (Gérard Depardieu) zdědí kousek půdy v malé provensálské vesnici. Věří, že to pro něj, jeho ženu a malou dceru znamená možnost nového začátku. V novém bydlišti se však místo štěstí začíná střetávat s nenávistí. Dva farmáři od něj chtějí pozemek levně získat a rozhodnou se mu jeho štěstí pomalu, ale jistě ničit...




Pete69
Pete69
29 898 bodů
9
Jean od Loretty je skvělý film, který mě doslova vtáhl do děje a nelehký osud snílka z města, který chce obnovit farmu jsem prožíval spolu s ním. Dokonale přenesené emoce na diváka, což za mě děla dobrý film ještě lepším, proto nemohu dát méně, než 90%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Chtělo by to víc přitlačit. Na to, jakou zlobu film ukazuje, se mu bohužel daří ukázat jen málo emocí. I tak velmi silný zážitek.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Překrásně zpracované drama, při kterém si lidé dokáží hrát s někým jiným, až to vede k smrti. Příběh je překrásný, ale velmi smutný. Bylo mi líto, že příběh skončil takto, ale je možné, že ještě neskončí... Velmi krásný příběh, který byl velmi krásně zfilmován.

Dodatečné informace

Původní název:
Jean de Florette (více)
  • Francie Jean od Floretty
  • Francie Jean de Florette
  • Francie El manantial de las colinas
  • Francie Jean Florette
  • Francie Katkeruuden lähde
Země původu:
Francie, Itálie, Švýcarsko
Rozpočet:
4,94 mil. USD

Další z kolekce Jean od Floretty