Fantazie

73%
Fantazie
Nadčasové veledílo z dílny Walta Disneyho je báječnou směsí zvuku a obrazu, dnes navíc ve skvělé digitální úpravě! Na disku navíc naleznete objevné kometáře a zajímavé bonusy. Zážitek z filmu Fantazie tak pro vás dostane nový rozměr a generace diváků budou mít příležitost si tento hudební skvost užít jako nikdy dřív! Bez filmu Fantazie nemůže být žádná domácí kolekce Disneyho filmů úplná. Na vlastní oči spatříte hudbu, která ožije, na vlastní uši uslyšíte obrazy, které začnou zpívat, a srdce si tuto směs bude žádat znovu a znovu!



xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Omlouvám se, ale tenhle pověstný film je paskvil - rozhodně ne v provedení, ale ve svém jádru. Disneyovská kýčovitá animace nepasuje k abstraktním uměleckým výjevům, film tak nemůže uspokojit ani dětské diváky, kteří se budou pochopitelně nudit, ani dospělé, protože pohled na reálný orchestr v akci je přece jenom pořád víc "umělecky stimulující" než roztančené Disneyho víly. Zajímavé je to jen z "teoretického" hlediska jako film na rozbor, jako mrtvá klasika. Není to špatně udělané, jen je to kompletně pomýlené. Disney byl nejschopnější kýčař filmu, ale měl si uvědomovat limity možností svého vidění světa.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Klobouk dolů před tak odvážným experimentem, jakým převedení pocitů z hudební do obrazové formy jistě je. Fantazii se nedá v žádném případě upřít notná dávka originality a novátorství, které na diváka po celou dobu tryskají vysloveně ze všech částí obrazovky, a je otázkou pro každého, nakolik nechá dvířka svého vnímaní pootevřená. A byť jsem tímto na svoje vnímání dost navztekanej, musím říct, že jsem výsledným dojmem částečně zklamán. Pasáže o Mickeym a čarodějovi nebo o vzniku a vývoji života byly dokonalé--přesně tak, jak jsem u Disneyho zvyklý--, stejně jako netradiční a skloubením krásné hudby s obrazovými hrátkami vskutku podmanivá úvodní část. Ovšem ostatní epizodky už mě nechaly úplně chladným a dokoukal jsem je vždy jen s nadějí, že ta další bude zase lepší. Opilý Dionýsos byl holt nejlepší v Simpsonových (i když jen na chviličku) a pokud chci vidět srandovní taneční čísla zdánlivě nemotorných zvířat, vždy pochodím lépe u Madagaskaru nebo Lvího krále. Někde prostě zub času hlodat musí..
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
7
Animace i spojení s hudbou jsou opravdu špičkové, ale trochu to dle mého sráží nevyváženost jednotlivých příběhů, i otázka, zde pro jakého diváka je to určeno.

Dodatečné informace

Původní název:
Fantasia (více)
  • USA Fantazie
  • USA Fantasia
  • USA Fantajia
  • USA Fantazja
  • USA The Concert Feature
  • USA Walt Disney's Fantasia
Premiéra v ČR:
10. 5. 2017
Země původu:
USA
Čeština:
Fantazie je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Fantazie


Podobné


Powered byJustWatch