Vzpomínky na lásku

75%
Vzpomínky na lásku
Plakát traileru

Kultovních korejských filmů existuje mnoho, ale málokterý se usídlil v srdcích západních diváků tak jako bolestivé drama Vzpomínky na lásku. Dodnes obsazuje vysoké příčky na filmových databázích, cinefilních seznamech a je jedním z prvních snímků, které se novým divákům korejské kinematografie doporučují. Zaslouženě. Sleduje mladého dělníka Čcholsua a dceru ředitele stavební společnosti Sudžin, jejichž nečekaná láska tvoří páteř melancholického vyprávění o bezmezné oddanosti a prchlivosti štěstí. Nikdy však nesklouzne k prostému vykořisťování trpících postav, tragické události totiž zprostředkovává s obrovskou vnitřní silou a citem pro naději. Jen málo filmům se podařilo o lásce vyprávět tak ryzím a čistým jazykem, jako tomu je u Vzpomínek na lásku. (Korejský filmový festival)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
8
Velmi, velmi, velmi dojemný film. Asijská kinematografie jde povětšinou mimo mě a proto nejsem na poetiku jejich filmů moc vybaven. Přesto se mi tento dějově jednoduchý film líbil. Po prvním zhlédnutí čtyři hvězdy, ovšem o tu pátou si to vyloženě říká. Třeba příště...
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Pocitově laděnej film o lásce, kterou nepřekazí nevěra, ale zákeřnej Alzheimer se svou zapomnělivou nemocí. Příběh se odvíjí poměrně pomalu, až to někdy vadí (viděl jsem Director's cut). Taky mi trochu vadily jakoby nucené dojákové scény, které byly uměle prodlužované a podkreslené smutnou hudbičkou. Jinak si ale nemůžu na nic stěžovat.
lamps
lamps
15 253 bodů
7.5
Tady měl někdo trochu šetřit cukrem. Jedná se o opravdu nádherný ROMANTICKÝ film, nesmírně efektivní a originální (oni Asijaté jsou všichni jeden velký originál), plný skutečných emocí a znázorňující události každodenního života, jako by vypadly rovnou z básníkovy bohaté fantazie. Herci jsou příjemní a charismatičtí, režie uvolněná a přesná. Avšak jako myšlenkově podlézavé drama, ve které se snímek v poslední třetině promění, už to taková sláva není. Sice si moc vážím toho, co tím vším chtěl režisér znázornit, a proti námětu nemám sebemenší námitky, ale vzhledem k oslavným recenzím jsem asi čekal něco jiného než předlouhé dráždění slzních kanálků a příběhové schéma natolik jednotvárné, že rozšířená, 140 minut trvající verze byla z pohledu štábu skutečným hrdinským činem.

Dodatečné informace

Původní název:
내 머리 속의 지우개 (více)
  • Jižní Korea Vzpomínky na lásku
  • Jižní Korea 내 머리 속의 지우개
  • Jižní Korea A Moment to Remember
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae
  • Jižní Korea Un momento para recordar
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
4,2 mil. USD
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné