Gummo

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
8
Krásný příklad toho, jak se dá za no budget natočit skvělej film. Koukám, že hodně lidí si ho nedokáže vyložit a prská, že to byla nuda o ničem. Mě jednotlivé scénky bavily. Dobrej nahled do života postav, které se jen flákaj, vymýšlí kraviny, loví kočky a čichaj lepidlo, protože reálně nemají co na práci. Je to sociologicky štiplavé i autorsky výrazné. Slabé to není, ale není to ani natolik silné, protože montáž scén neměla výrazněji protlačovaný motiv nebo příběhový oblouk. Opravdu to nikam nesměřuje, což je ale příznačné k tomu, o čem film vypovídá.
Dr.film_
Dr.film_
184 bodů
6
Čistě nezávislá filmařina a sociologická sonda do amerického maloměsta. Dominuje zde řada ujetých scén, hrubého výraziva a celkově se koncept částečně rozpadá pod vahou režisérových uměleckých ambic. Toužebná očekávání tedy naplněna nebyla, jelikož talent Harmony Korineho zde jede asi tak na půl obrátky.
Medulka.013
Medulka.013
38 bodů
9.5
Film Gummo je další z ujetých filmů, který jsem viděla a tento je navíc také lehce úchylný. A protože mi nevadí prakticky nic, tak mi ani zde nevadilo to, že se ve filmu zabijejí kočky (beztak to byly jenom atrapy). Jinak se mi hodně líbili Solomon, ten jeho kamarád a ten ušatý chlapec.