Nesvatbovi

72%
Nesvatbovi

Zprostředkovatelé rozvodů John Beckwith (Owen Wilson) a Jeremy Grey (Vince Vaughn) jsou jak obchodní partneři, tak dlouholetí přátelé, kteří mají ideální jarní koníček – vetřou se na svatbu a tam narušují její poklidný chod. Ať už jde o svatbu židovskou, italskou, irskou, čínskou či hinduistickou, tohle charismatické a okouzlující duo ji rozloží. Vždy mají v rukávu nějaký příběh pro hosty a za chvíli se stanou středem každého banketu. Tam se však přísně drží svých pravidel, jak rozložit svatbu a vyděsit každou vdavekchtivou ženu. Na konci jedné úspěšné sezóny Jeremy zjistí, že dcera vysoce postaveného vládního pracovníka Williama Clearyho (Christopher Walken) a jeho žena Kathleen (Jane Seymour) se bude vdávat a je vysoká pravděpodobnost, že ve Washingtonu to bude společenská událost číslo jedna. Na akci se John a Jeremy “zavěsí” na družičky Claire (Rachel McAdams) a Glorii (Isla Fisher), aby v jejich stínu uskutečnili svůj ďábelský plán. Následná recepce předčí očekávání všech. Stoly jsou plné lahůdek, drahé nápoje tečou proudem, všichni korzují a nebo si užívají rytmů swingu. Jeremy úspěšně svádí Glorii, leč Johnův flirt s Claire je náhle neočekávaně překažen jejím přítelem Sackem (Bradley Cooper). John, který se do Claire hluboce zamiloval se pokouší přemluvit Jeremyho, aby pro tentokrát zapomněli na svá pravidla a u příležitosti prodlouženého víkendu přijali pozvání na chatu rodiny Clearyových. Tam duo kamarádů prostřednictvím mnohých trapasů a záměn zjistí, že rodina Clearyů je naprosto nefunkční a zároveň dojdou poučení ohledně lásky a přátelství.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tohle byla aspoň povedená komedie plná kvalitního vtipu a navíc to obsazení bylo jedná báseň. Slušné Cameo si zde střihl Will Ferrell,kterej opět slušně pobavil.Film má sice 115 minut,ale když vás jím provází taková skvěle sehrána dvojka jako je Vaughn a Wilson uteče to jako voda. McAdams byla opět krásná jako obrázek a radost na ní pohledět.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Owen Wilson a Vince Vaughn. To nemohlo dopadnout špatně. A nedopadlo. On už stačí ten začátek. Rozvodoví právníci, které si oba s chutí zahráli, obcházejí ve svém volnu cizí svatby se záluskem se nejen pobavit a dobře se najíst, ale hlavně sbalit na jednu noc nějakou tu roštěnku. Ve věčnou lásku ani jeden z nich nevěří. Osud je však mrška setsakramentská a tak jednoho krásného dne s oběma nečekaně hodně zamává. Nemá cenu si nic nalhávat. Jedná se o prachobyčejnou lehce humornou etudu za použití klasické romantické šablony, jakých byla natočená doslova hora. O nějaké důvěryhodnosti tady samozřejmě nelze debatovat, obzvlášť, pokud je v celém příběhu více klišé, než je obvykle zdrávo. Jestli je v tom skrytá nějaká myšlenka ohledně svateb a rozvodů, těžko posoudit. Tady jde po divácké stránce především o zábavu a ne o přemýšlení nad danými skutky A tak je to potřeba brát. I přes své určité neduhy snímek pobaví, což bylo i záměrem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hodně povedená komedie plná vtipu, slušného obsazení, které občas sráží over the top scény, zejména nevtipný Will Ferrel a stokrát viděné hraní amerického fotbalu, jinak naopak scény u stolu, kde se potkává dysfunkční rodina jsou výborné. Filmu dominuje nečekaně sehrané duo Wilson a Vaughn, kteří umí pobavit!

Dodatečné informace

Původní název:
Wedding Crashers (více)
  • USA Nesvatbovi
  • USA Wedding Crashers
  • USA 2 single a nozze
  • USA Ako uloviť družičku
  • USA Davetsiz çapkinlar
  • USA De boda en boda
  • USA Die Hochzeits-Crasher
  • USA Gamo-belades
  • USA Garçons sans honneur
  • USA Kuokkavieraat
  • USA Los cazanovias
  • USA Los rompebodas
  • USA Penetras Bons de Bico
  • USA Serial noceurs
  • USA Незваные гости
Premiéra v ČR:
22. 9. 2005
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
288,49 mil. USD (celosvětově)

Podobné