Bullittův případ

74%
Bullittův případ
Plakát traileru

Na počátku všeho je mafián Johnny Ross, který zpronevěří mafiánské organizaci dva miliony dolarů a podaří se mu uprchnout do San Franciska, kde mu ctižádostivý politik Chalmers slíbil ochranu, pokud bude vypovídat proti organizaci. Jeho ochranou pověří kapitán Bennet poručíka Franka Bullita. Ten se po instruktáži u samotného Chalmerse odebere se svými muži Delgettim a Stantonem do hotelu v němž se Ross ukrývá. Zanedlouho však vniknou do pokoje dva muži a Stantona i Rosse postřelí. Ross na následky svých zranění zemře, Bullit, kterému je celý případ podezřelý, jeho smrt zatají a pustí se do pátrání. Odmítne cokoli Chalmersovi cokoli prozradit a ten proti policistovi i jeho nadřízenému rozpoutá ostré tažení. Bullit přesto s Bennetovou podporou pokračuje v pátrání...




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Bullittův případ je za mě dosti přeceňovaný film. Je to celkem vláčná kriminálka, tempo je pomalé, spousta hluchých pasáží a nemá to šťávu. Akční sekvence jsou dobré, automobilová honička ulicemi San Franciska je vysloveně parádní. Je to zástupce starých akčních kriminálek, kterým už dávno odzvonilo.. Dobré - 60%.
Fingon
16 886 bodů
6
Ach jo, chtělo by to Loba, aby to trochu oživil a udělal z toho Bulíkův případ.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Bullittův případ je vzor pro snímky Nového Hollywoodu 70. let, inspirace pro Francouzskou spojku je zde více než patrná. Peter Yates nekompromisně a často s ruční kamerou profiluje svého hlavního hrdinu jako málomluvného strážce zákona, který je zhnusen špínou ulice, ale přitom už do ní dávno zapadnul. Dokládá to i jeho vztah s krásnou Jacqueline Bisset. Jeho protivníkem jsou jednak mafiáni, ale hlavně falešný politik v podání Roberta Vaughna, který zde dle svých slov ztvárnil svou životní roli. A ta nesmyslná a zatraceně cool honička? To je prostě bomba!

Dodatečné informace

Původní název:
Bulit (více)
  • USA Bullittův případ
  • USA Bulit
  • USA Bullit
  • USA Bullitt
  • USA Bullittov prípad
  • USA Bullituv prípad
  • USA Gangsterin kaderi
Země původu:
USA
Rozpočet:
5,5 mil. USD
Tržby:
42,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bullittův případ je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch