Bavorák

66%
Bavorák
Bavorák
Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav…



Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Fajn akční film z ruska. Za moji lásku BMW
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Překvapivě svižné gangsterské béčko ve stylu v Číně jedí psy či Blikajících světel s lehkou příchutí ruského venkova, jak by ho asi viděl Guy Ritchie. Spousta originálních nápadů (náhledy do budoucnosti postav, hrátky se zvukem), dobře sladění herci, ucházející černý humor a nespočet bizarních nástrah, které tuhle našlapanou road-movie komplikují. 70%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Nevím, jestli bych se chtěla dívat ještě na Bavorák 2. Asi ani ne. Stačilo. Ale jako taková ukázka toho, co se teď v Rusku točí, to bylo docela zajímavé. Gangsterská road movie ze současného Ruska, sonda, jak to teď asi tak v Rusku za Putina vypadá. Četla jsem, že jde prý o mrazivý snímek, z něhož nám bude údajně zima, protože se odehrává v zimním období. Naopak! Místy mi z toho filmu bylo docela horko!! Drsný, syrově natočený krimifilm o čtyřech gangsterech, kteří na mě vůbec nepůsobili jako herci, všivácích, k jejichž zájmům patří jedině chlast a holky. Dobrá byla "psí máma". Myslím si osobně, že to lékařství je v Rusku stále "takové všelijaké" a mnohdy i nedostupné. Takže lidové léčitelství tam vesele bují. Je tady výrazná chyba. Nejde vůbec o americký film Bummer, ale o ruský film Bumer. Režisérem je Pjotr Buslov, herci jsou rovněž vesměs ruští: Vladimir Vdovičenkov, Andrej Merzlikin, Jevgenij Krajnov, Marija Šalajeva, Dmitrij Guměněckij, Alexandr Vysokovskij, Ljudmila Poljakova, atd. Symbolická černá rakev v podobě vytouženého auťáku na cestě do pekel... Za těch několik akčních scén a skvělou hudbu Sergeje Šnurova dávám 65%. Ale v tomto případě bych rozhodně brala film v originále s titulky. Bylo tam spousta sprostých výrazů a zajímalo by mě, jak to zní v ruštině.

Dodatečné informace

Původní název:
Bavorák (více)
  • Rusko Bavorák
  • Rusko Bumer
  • Rusko Bummer
  • Rusko Бумер
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
0,7 mil. USD
Tržby:
1,6 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bavorák