Quantum of Solace

71%

Komentáře a recenze 59

Dle počtu bodů
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
James Bond mění po prvním super díle režiséra a docela zásadně to zasáhne do výpravy. Art mi nevadí a naopak jsem rád, že se s Craigem opět experimentuje. Tentokrát bez emocí, syrová podívaná a smrt, kam se podíváte. Film rozhodně nestojí na tom, že by byl Bond jen ten arogantní elegán s egem až na půdu a sukničkářským výhledem. Jeho motivace je nemilosrdná a nabízí se i otázka, jestli vlastně pořád koná dobro, jestli je to hrdina a nebo antihrdina. Bohužel mimo to nám film nabídl méně zajímavý ženský cast a podprůměrného záporáka. Zachraňuje to fakt, že film tak nějak navazuje na film předchozí a nese jeho odkaz i na konci filmu, což rozhodně je u Bonda inovací.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Quantum of Solace je důstojný náastupce skvostného Casina Royale. Jeho hlavní úkol je jasný. Navázat na předchozí snímek a jaksi dát prostor k Bondově osobnímu vývoji. Právě ten osobnostní vývoj bych i řekl, že v celé craigovské sérii hraje prim. Trošku zamrzí, že zde nefigurovala skutečná bondgirl, na jakou byl divák zvyklý z předchozích snímků, ale chápu, že kontinuita děje to potřebovala a vzhledem k Bondovi smaotnému jako charakteru, to asi bylo i dobře. Akce i děj jsou povedené a zasazení zajímavé. Stejně tak jako šikovné použití vedlejších postav, které si divák snadno oblíbí a snímek výborně dokreslují. Film má několik vynikajících scén. Ať už jde například o dění v opeře neboo závěrečné zúčtování s padouchem na konci v poušti. Nejvíce si mě však získal závěr s Kanaďankou, který byl prostě dechberoucí. To, jak si snímek vzal za své i nějaký hlubší význam, v tomto případě tematiku pomsty a na případu protagonisty, tedy Bonda, se pokusil divákovi i něco předat, je prostě skvělé. Závěrečným děním v Rusku tak bylo i dokonáno celé Bondovo vyrovnávání se s Vespeřinou smrtí a snímek tak působí kompletně a kompaktně. S Quantum of Solace jsem rozhodně spokojen.
Enon
Enon
1 096 bodů
6
Jako celkem v pohodě. Ale mohlo to být o hodně lepší. Je to asi nejhorší Craigovka. Tak 65%. Žádnej průser ale nic světobornýho
Glynn
Glynn
696 bodů
6
6/10 Špatný film, špatná Bondovka. Na úkor propracovanosti film obsahuje velmi rychlý střih, roztřesenou kameru, špatný scénář (nikoliv námět), trapného záporáka (Greene). Jinak efekty a herci celkem dobrý. No, už jedno je jisté - film si jen tak určitě nepustím.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
8
Pokračování dobrodružství započatých v Casino Royal a přímo navazujících na závěrečné titulky a přímé setkání s tajemným Mr. Whitem. Zběsilé honičky na sebe nenechají dlouho čekat a dosud neodhalená organizace o sobě dává opět vědět. Hroutící se režimy, boj o vodu i pomsta má zde opět své jasně dané místo. Dostane se MI6 opět o něco blíže k poodhalení nových tajemství i spojenectví a nejde agentu 007 veškeré odpovědi na otázky spojené se smrtí milované Vesper? To vše se dozvíte v dalším pokračování agenta s povolením zabíjet :o)
machetetete
machetetete
464 bodů
8.5
Na začátek musím napsat, že nejsem nějaký extra fanoušek Bondovek. Jako "klasická" Bondovka mi to připadalo slabý. Žádné extra vynálezy, speciální auto, boty s kulometem a motýlka s foťákem. Ovšem jako akční film je to pecka. Některé scény jsou perfektní. Třeba scéna na opeře, výbušné finále... Taky mě dost potěšila délka filmu a hlavní záporák, který je fakt vysoce odporný a slizký snad víc, než Ben ve Ztacených (připadal mi typově podobný). A v neposlední řadě je tu Daniel Craig, který má charizma jak hrom, umí hrát a člověk mu věří všechny kotrmelce i vnitřní rozpolcenost svého hrdiny. To je to, co mi na předchozích Bondovkách vždycky vadilo. Chyběla nějká lidskost Bonda - omyly, chyby, "vnitřní život"... Craig dává do svého Bonda vše.
milada-horka
milada-horka
223 bodů
7.5
Daniela Craiga mám ráda a nechápu některé poznámky hodnotitelů. Je jedním z nejlepších agentů 007 za celou sérii. Tématem je zase boj proti téměř všem a jediná M mu zůstává nápomocnou i proti mnoha vlastním lidem. Bond je zkrátka Bond a hájí všemi možnými i nemožnými prostředky svět před terorismem a zkorumpovanými vládními úředníky.