Renesance

66%
Renesance
Plakát traileru

Černobílý animovaný film, který bývá po vizuální stránce přirovnáván ke snímku Sin City – město hříchu, se odehrává v Paříži roku 2054. Ilona Tasujevová, mladá a talentovaná odbornice na genetiku, je unesena a nadnárodní společnost Avalon, pro kterou pracovala, ji chce za každou cenu dostat zpět. Případ dostane na starost důstojník Karas, kontroverzní policista a specialista na vyhledávání rukojmích. Ten se vydává po stopách zmizelé dívky do labyrintu velkoměsta. V průběhu vyšetřování je špehován a zastrašován, postupně mu umírají svědci a někdo se ho snaží zabít. Karas si přestává být jistý, kdo je vlastně objektem jeho pátrání: oběť, anděl, nebo monstrum? Vypátrání Ilony se pro něj stává otázkou života a smrti… „Paříž nám od začátku přišla jako samozřejmé dějiště příběhu i jako hlavní postava filmu. Chtěli jsme vytvořit fantastický obraz Paříže, který by byl tak silný jako Los Angles ve snímku Blade Runner,“ říkají tvůrci.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Černobílé anime na základě reálného filmu. Francouzští tvůrci vsadili na noir, což atmosféru vzdálené budoucnosti posílilo. Příběh má také nějaké to filozofování. Animace je na tento styl povedená a to i po vizuální stránce. Černobílý komiks tu zkrátka ožil v celé své černobílé kráse. Děj pomalejší, což je na žánr přínosné. Nevyhýbá se ani akčních scén. Pravda, moc jich tu není, ale to už u thrillerů tak bývá. Snímek jako takový byl zajímavým experimentem, který se dál vyvíjel a jak víme, chytli se ho i čeští tvůrci. Komiksové fandy nadchne, fanoušky sci-fi snad, ostatním bude spíše na obtíž. Je tu jen černá a bílá. Z počátku na sledování obtížnější, ale dá se na to zvyknout. Jedná se o stylový a kreativní film, kde černobílá kresba zvýrazňuje futuristickou architekturu, technologii a život v Paříži. A když se do toho ještě zapojí fantazie diváka, veškeré představy dosáhnou svého. S pozdějším ´Sin City´ naprosto nesrovnatelné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Prázdná atmosféra. Bohužel. Stejně jako Sin city a 300 se Renesance jen opájí vizuálem, ale příběh je trestuhodně nedotažený a nezajímavý. Při tom, na co vše si ten film hraje, je to tím horší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Příběhově dokonalé, detaily a akčnost včetně vizualizace byla překvapivá. Velmi mě tento počin zaujal.

Dodatečné informace

Původní název:
Paris 2054 - Renaissance (více)
  • Francie Renesance
  • Francie Paris 2054 - Renaissance
  • Francie Renacimiento
  • Francie Renaissance
  • Francie Renesancia
  • Francie Renesansa
  • Francie Rönesans
  • Francie Ренессанс
Premiéra v ČR:
10. 5. 2007
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Francie, Lucembursko, Velká Británie
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
1,83 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění