Shenandoah

72%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Životní role Jamese Stewarta (virginský farmář Charlie Anderson - skvělý český dabing Radka Brzobohatého) ve westernu z období války Severu proti Jihu. Počáteční idylku vystřídají silné scény boje, umírání a pohřbívání ("Válka byla stejná jako ty předtím - vyhráli hrobníci!); dva Charlieho synové jsou zabiti, ale válka skončí a vše se vrací k běžnému životu.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
6.5
Příběh farmáře a jeho rodiny, který se odehrává v období Americké občanské války. Téma samotné je pěkné, jedná se spíše o romantický dramatický western. Divákovi se dostane i trošky pastvy pro oko v podobě pěkné krajiny. Hezký western, ale spousta jiných se mi líbilo více.. 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jamie Stewart jako pacifista a otec velké rodiny (těch kluků už bylo skoro jako Klapzubů), kterému odvlečou syna a on se chtě nechtě musí do války zapojit tím, že se ho vydá hledat. Žádný velký western se nekoná, je to spíš nuda plná sentimentálních keců a ty 2 hodně silné scény ke konci toho už moc nezachrání. 4.5/10
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Andrew Victor McLaglen uměl točit westerny a James Stewart byl skvělý westernový herec. Shenandoah je vynikající western z období občanské války, který působí zprvu idylicky, avšak brzy se změní ve válečné drama, které jistě každého westernového diváka "vezme za srdce". Scénář je výborný, stopáž tak akorát, žádná nudná scéna se nekoná. Dochází k nečekaným zvratům. James Stewart v roli patriarchy Andersonova rodu je dokonalý, je radost sledovat jeho herecký výkon. Není to žádný laciný doják. Je to western s velkým W.