Pokoj 1408

71%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Netradiční horor,kterému se daří skvěle budovat atmosféru a vyvolávat v divákovi spoustu otázek ke kterým nakonec dostanete i odpovědi. Ze snímku jde hodně cítit King což je jenom dobře. Pokoj 1408 je důkazem,že jde být hororem i bez kapky krve. Stačí jeden pokoj a jeden né docela vyrovnanej člověk.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Příjemná podívaná s dobrým Cusackem, která bohužel nikdy nepřekročí čáru. Vznikl typický film, který si v neděli půjčím v půjčovně a v úterý už o něm nevím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jeden člověk v jednom pokoji, který neví, jestli se to co se kolem něj děje, skutečně děje, nebo to je jen jeho představivost....pokud máte možnost (youtube) shlédněte i alternativní konec. Za ten přidávám čtvrtou hvězdičku. 70%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9.5
Pokoj 1408 je velmi solidní ukázkou žánrového snímku, který má velkou ambici patřit časem ke kultovním podívaným. Jeho kritické přijetí bylo celosvětově velmi pozitivní, pochopitelně s přihlédnutím k žánru, na který se obecně kritici dívají skrz prsty. Samotné téma je ovšem výrazně těžší a komplikovanější, než jen pokoj duchů. Hodně smutný, ale skvělý film.
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Tak trochu naivní duchařina, kterých tady bylo už spousty. A byť John Cusack hraje jako o život a všechen ten strach se mu dá uvěřit, hladina adrenalinu se mi během jeho postupujícího šílenství stejně nezvedla ani o píď. Navíc tvůrci už postupně asi nevěděli kam šlápnout, uchylovali se k čím dál čitelnějším zvratům a hranice kýče byla několikrát skoro překročena. Na druhou stranu ale nakonec vyrukovali s velmi zajímavým zakončením, které určitě nebylo kdovíjak šokující, ale překvapit mě dokázalo. Přesto těžký průměr...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Napínavý thriller s Johnem Cusackem ve kterém se dějí věci naprosto pod prahem lidské mysli. Napětí a zvraty nenechají diváka vydechnout. Film který musíte vidět od začátku do konce. Originální a geniální.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Stephen King jako dar tolik scénáristům a filmovým tvůrcům sloužící jako nádoba námětu, které se čiší velké čtenářské oblíbenosti... A i přesto, že jeho veřejný obraz má spíše štítek hororového tvůrce, tak jeho nejlepších adaptací se dostali čistá dramata bez špetky strašení.. Tentokrát si jeho převedení na plátno zkusil ambiciózní původně evropský filmař Mikael Håfström, který si asi největšího uznání dočkal za antinacistické drama Zlo mezi námi, což je zrovna jeden z filmových kousků, k němuž mám osobně hodně daleko a vlastně i skoro odpor.. A nechci říct, že mě to těší, ale pokaždé když Mikael Håfström narazí, zahřeje mě to.. Tentokrát si navíc vybral námět, kterým se King šel vysmívat všem hororům, aby ukázal, že se ony vysmějí jemu.. One-man show Johna Cusacka jako bořiče mýtů a fixace děsů ke skutečným místům, kterého ale doběhne pokoušení strachu.. Nevinný úvod navozující atmosféru je bravurní, navíc o to lepší s neustále skepticky vyhlížejícím hlavním hrdinou. Ovšem když se Pokoj 1408 začíná probouzet, příběh rozjíždět svoje psychologické hrátky, které jsou nepříjemné nikoli děsivé, ukáže film naplno svoji svázanost a repetičnost, jíž se není schopen po celou dobu zbavit. Námět je jasný, ale měl jsem několikrát pocit, že už nikdo neví kudy dále.. Proto mu je nejasný závěr docela vysvobozením, i když jsem třeba nebyl z těch, kdo by došel smíření.. P.S. Je docela odvážné pokoušet se přehrát Samuela L. Jacksona, a nakonec tak těžké, že nejspolehlivější je ho odstavit od času na scéně.. 60%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Zajímavý horor, který i dokáže vyděsit. Ne sice v tak velké míře, ale dokáže. Ke konci už tvůrci začali trošku házet věci naprázdno (což se stalo i v předloze) a ke konci už to je trochu moc. Úplný závěr ale dokáže vykouzlit úsměv na tváři za zajímavý dovětek, takže to zvedá hodnocení na pěkných 70%. A plus 10% za skvělého Cusacka který byl opět fenomenální.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Překvapivě oldschoolová zábava, skoro jsem pod vlivem vřískajících teenagerů zapomněl, že se takové horory ještě točí. Pokoj 1408 jako etalon Kingova stylu hororového vyprávění nese si s sebou všechna pro a proti, které taková adaptace skýtá. Zkuste 100 minut popisovat, co se jednomu chlapíkovi honí v hlavě. Nejde to (přestože Cusack hraje jako o život), potřebujete "překvapivý" twist a pár vedlejších motivů (třeba z jiných Kingových povídek). Výsledkem je klasický kingovský scenáristický hybrid v přepěkném řemeslném balení. Velmi uspokojivý zážitek na jednu noc.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Ne moc zdařilý horor na téma zprva duchařiny, ale s postupem času je to čím dál větší splácanina všeho možného. Ale v dnešní době kdy jsou horory čím dál horší a horší je tohle nadprůměrné dílko, které má výhodu v podobě obsazení sice jsem Cusacka nikdy moc nebral připadl mi vždy a všude takovej nemastnej, neslanej a hodně nudnej, snad jen s vyjímkou identity, ale zde se mi jeho herecký projev zamlouval. No a Samuel L. Jackson ten vleze do všeho možného, ale vždy předvede dpbrý výkon, i když zde byl k vidění snad jen 10-15 minut.