Sám doma 3

31%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Tento díl to měl ze všech pokračování nejhorší. Přece jen přišel po legendárních dvou dílech s Culkinem v hlavní roli. Jako plus snímku dávám to,že tvůrci zkopírovali jen koncept této série a změnili jméno chlapce. Není to zas tak zlé a párkrát se i zasmějete.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 455 bodů
5
Třetí příběh o chlapci, který se s vervou sobě vlastní dokáže vypořádat s neřády, měl být původně také uveden do kin s Macaulayem Culkinem v hlavní roli, ale ten už to odmítl, údajně kvůli svému vyššímu věku. Prostě v tom už neviděl žádný přínos. A tak byl celý koncept přepracován a vzniklo to, co vzniklo. Scénář samozřejmě stále obsahuje vše podstatné, jen se příběh tentokrát veze ve špionážním žánru. A je to jednoduché. V rámci klasického omylu na letišti v podobě záměny tašek, se k osmiletému Alexovi dostane auto na dálkové ovládání, ve kterém je ukrytý čip. A o ten má zájem parta gangsterů. No a je to. Dobývání do rodinného domku může začít. Důvod osamělosti Alexe je prostý. Otec na služební cestě a matka musí docházet do práce. Kde jsou sourozenci už vem čert. A tak máme opět nastolenou prezentaci všech možných i nemožných skutků v rámci obrany, které tentokrát už ale přeci jenom vyznívají dosti přepáleně. Je toho tolik, že z reálného pohledu není možné, aby všechny ty nástrahy za tak krátkou dobu takový chlapec mohl stihnout vybudovat. Co se týče scén s padouchy, groteskním situacím je učiněno za dost. Kreslené grotesky by mohly závidět. Celkově je snímek už ale nemalým zklamáním. Nízký rozpočet z toho vyzařuje víc, než by jsi kdo myslel. I ta vánoční atmosféra, kterou se předchozí snímky tolik pyšnily, je pryč. Je také potřeba si zvyknout na nového hlavního dětského představitele, což není zrovna jednoduché, ale dá se. Tento filmový počin je už zkrátka jen obyčejný televizní rodinný film vezoucí se na slávě velkorozpočtové klasiky. Ale jo, na jedno zkouknutí se dá, ale potom zpaměti vyšumí, jak bublinky ze sodovky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Ani se mi nechce věřit, že scénář ke třetímu dílu je taky od Hughese. Co se týká pastí, tak nějak ještě ok. Ale celá ta zápletka s teroristy a ultra super čipem strčeným do dětského autíčka, je hodně mimo. Navíc první dva díly jsou fakt kouzelné hlavně díky té vánoční atmosféře, o tom si trojka může jen zdát.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Tohle je už zbytečnost. Hloupé pokračování bez náboje, jen napodobujíci předchozí díly.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Sám Doma 3 má v sérii veľmi nezávideniahodnú pozíciu. Jednalo sa o prvý pokus natočiť tradičnú rodinnú komédiu o malom chlapcovi, ktorého prídu vykradnúť (podotýkam, že nesmrteľní) mentálne zaostalí lupiči, bez Macaulay Culkina. A diváci to dali tvorcom riadne zožrať. Tu na ČSFD je film na tom tak tragicky, že si vyslúžil hodnotenie 22% a pozíciu 228. najhoršieho filmu na stránke. Je to, ale naozaj až tak strašné? Ja si to nemyslím. Je síce pravda, že zo mňa hovorí silná nostalgia (film som videl naposledy tak 8 rokov dozadu a dnes som si dal opáčko), no vždy som považoval Alexov príbeh za jedno z najviac nedocenených filmových pokračovaní. Netvrdím, že sa jedná o skvost hodný porovnania s jednotkou, prípadne dvojkou, no istotne si nezaslúži takéto mizerné hodnotenie. Z pohľadu produkcie sa jedná o v celku zvládnutú rodinnú komédiu so slušným vizuálom, podarenou kamerou (sem rátam aj experimentálne uhly) a viac než úctyhodným soundtrackom, ktorý originálu hanbu nerobí. Veď nie sa čomu čudovať, keď sa aj pre tretiu snímku vrátila väčšina producentov. Čo sa, ale týka scenára, ten už je niekde inde. Evidentne je písaný pre omnoho mladšie publikum s veľkým zameraním na slap-stick humor, ktorému je podriadené aj chovanie niektorých postáv. Hlavne zlodejov. Tí sa, aj na pomery série Sám Doma, chovajú viac než idiotsky a ich jedno-dimenzionálne premýšľanie tomu tiež moc nepomáha. No musím uznať, že som si film stále celkom užil. I keď bol často kostrbatý a postavy sa nejedenkrát správali ako NPC-čka z Oblivionu, absurdnosť celého projektu dosť napomáha a zachraňuje jeho slabšie pasáže. Sám uznávam, že ma trojka vždy dokázala najviac rozosmiať z celej série. Aby som to teda zhrnul. Keď sa na to pozriem najobjektívnejšie ako dokážem, stále zastávam názor, že sa nejedná o až tak nepodarený film. Ako áno, svojim predchodcom nesiaha kvalitou ani po členky, no ani to nie je zlý film. Vidím to na takých solídnych 6/10. Rád si to kedykoľvek znova pozriem. To už, ale nemôžem povedať o štvorke a ďalej..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
viac zloduchov = viac zabavy... aspon tak to malo byt, ale gosnell nie je chris columbus a alex linz ma na kilometre daleko od charizmy culkina. ako v pripade prvych dvoch filmov scenar opat obstaral john hughes, ale na prve dva filmy sa trojka nechyta ani z daleka, potesi len mlada scarlett ale to je asi tak vsetko...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 015 bodů
1
Jestli si tvůrci mysleli, že z toho vytřískají majlant, tak se ošklivě spletli! Tohle se vůbec nemělo natočit!!! Děj je naprosto dementní a vánoční atmosféra definitivně pryč! Jak vidno - když dva dělají totéž, není to totéž!
kedl
kedl
6 380 bodů
3.5
Naprostý trapas.Malé plus za mini roli Scarlett Johansson.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
0
Tak tohle se fakt nepovedlo! Jde vidět, že jenom ze jména filmu se těžit nedá. Tohle je příšernej omyl! Nikdy víc.
saboter
saboter
3 564 bodů
3.5
Film jede prakticky na
  • humor
  • příběh
  • nesympatický hrdina
  • to samé