Jak na věc

72%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Pro Hugha Granta role jak ušitá - kdo už by lépe zahrál part poflakujícího se pozdního třicátníka, který žije z autorských odměn za sto let starý song svého otce a zajímá se jen o to, jak co nejsnadněji sbalit pěknou ženskou?:-) A kdo by mu byl lepším partnerem než synek bláznivé matky, který se pokouší vyrovnat s jejími sebevražednými sklony a vlastní neschopností splynout ve škole s davem? Příjemně vtipný důkaz, že i veskrze podivné existence mohou mít nárok na spokojený život - to je tenhle film.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Zkrátka dobrý a místy i zábavný film.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
10
Nick Hornby... co dodat. Jeho knihy se krásně čtou a na tenhle film se krásně kouká. Nicholas a Hugh jsou skvělí herci a celé téma filmu je dokonalé. Miluji anglický humor a tady je ho požehnaně.
guestka
guestka
2 304 bodů
10
Skvělý film a ještě skvělejší knížka!!
farb
farb
2 064 bodů
9.5
Tenhle film prostě miluju! Hugh Grant vystřihl neuvěřitelně sympatického cynika, jehož hlášky by se z fleku měly tesat do kamene. Parádní zábava a pro mě už tradiční vánoční film. Tohle zkrátka nesmí u štědrovečerního stolu chybět:)
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9.5
Myslím, že znepokojivý důvod mé naprosté adorace tohoto filmu tkví ve faktu, jak moc se vidím v hlavní postavě. Totální lenoch, který na všechno sere, miluje Xenu a má po dexterovském stylu slyšitelné myšlenky. (Plus Hugh Granta mám hrozně rád.) Ale nemůžu samozřejmě opomenout i ten fakt, že zde působí jedna z nejhezčích chemií mezi dítětem a dospělým, kteří si navíc nejsou ani trochu podobní. About a boy naprosto překrásným způsobem servíruje divákovi milý, skromný a opravdu vtipný příběh, který má navíc jedno z nejlepších a nejdojemnějších finálí ze všech komedií, co jsem doposud viděl. Grantova nejlepší role. Ano, lepší než premiér v Lásce nebeské či ten playboy v Bridget Jonesové. A to už je co říct.
Kick077
Kick077
596 bodů
7
Je to zajímavý film, který tedy do komedie zasahuje jen drobně. Nicméně 101 minut uběhlo celkem rychle i přesto, že se toho nějak extra moc nestalo. Příběh prostě plynul. Ani nebylo moc poznat, že se jedná o film, herci byli prostě přirození. Myslím, že stojí za to vidět.
dancemusic2012
466 bodů
7.5
Příjemná britská komedie, kterou jsem si po letech opět pustil. Skvělý lenoch Hugh Grant a Nicholas Hoult,u kterého mám pocit, že to byl jeden z jeho prvních filmových počinu a vyrůstá z něho hvězda.Libil se mi v Jack a obři a Mladí a neklidni. A Hugh je prostě v komediich vyborny, viz Bridget Jones.
vlastimil.v
313 bodů
2.5
Je to zajímavý film. Některé scény jsou opravdu skvělé, ale jinak je to průměrný film do televize.